Tészta olajbogyóval és paradicsommal
Hozzávalók:
9 paradicsom
2 evőkanál kapri bogyó
2 gerezd fokhagyma
kb 2 csésze fekete olajbogyó, kimagozott
2 evőkanál oliva olaj
6-8 friss paradicsom
1 kis csomó petrezselyem
tészta, mint az avokádó pesztós tésztánál (fettucini vagy spagetti)
reszelt sajt (opcionális)
Elkészitése:
Mixeljed péppé a paradicsomot, kapri bogyót és fokhagymát. Add hozzá az olajbogyót és oliva olajat, és járassad még a gépet egy kicsit, amíg a bogyókat finoman összevágja. Tegyed külön edénybe. Vágd kis kockákra a friss paradicsomot, vágd fel a petrezselymet.
Főzzed meg a tésztát, szűrjed le. Tálaláskor tegyed rá a paradicsom-kapribogyó-olajbogyó keveréket, közepére a friss paradicsomot, szórjad meg petrezselyemmel, esetleg reszelt sajttal.