tomas5 Creative Commons License 2006.02.13 0 0 116

Szóval ha bírságot küldenek oké ,mert ebben igazuk van csak azt nem értem hogy miért lesz ebből rögtön 14000 Ft ,oké le akartam lépni de ettől még ő nem szabhat ki ekkora bírságot.
Idézek:
"HA ÖNÖK érvényes jegy vagy bérlet nélkül utaznak, vagy megszegik az utazási feltételeket, például:

bérletet vagy hetijegyet jogosulatlanul használnak,
kerékpárt vagy túlméretes tárgyat külön jegy nélkül vagy nem a kijelölt járművön szállítanak,
kutyát külön vonaljegy vagy bérlet nélkül szállítanak
tiltott helyen dohányoznak

A PÓTDÍJ FIZETÉSÉT KOCKÁZTATJÁK!

Helyszíni fizetésnél: 2.500 Ft
Utólag 30 napon belül, csekken befizetve*: 7.000 Ft
30 napon túl befizetve: 14.000 Ft
Érvényes arcképes bérlet utólagos bemutatásának díja: 700 Ft
(nyolc napon belül, az Akácfa u. 22. sz. alatti pótdíjirodában)"

Tehát én is ebbe tartozok a rendőr felvette az adataimat,mondjuk semmit írtam alá szóval érdekes,lehet hogy a rendőrt se érdekli igazán.Lehet hogy semmi se lesz belőle. (A BKV és a rendőrség között megállapodás van és a BKV fizet a rendőrségnek az együtt működésért,erre van pénz pff) A Ferenciek terén történt a szitu egyébként:). Azonban ha megjön a büntetés,akkor tuti írok a BKVnak egy panasz levelet,először is azért mert nem tájékozatott a büntetésről és jogosulatlanul lenyulta az diákomat,igaz hogy nem érvényes de neki ahhoz nincs joga hogy elvigye az okiratot a tulajdonostól. Másik dolog meg engem egy ilyen antiszociális kissebbségi ne piszkáljon,mert az ilyen embernek nem lenne joga egy normális országban bírságot osztogatni,ugyanis nincs meg hozzá megfelelő itélőképessége és a képesítése se.Főképpen amikor a rendőr intézkedik a másik alkeszos bkv-s mondja mehetek,én meg mondom nem megyek sehová hisz a rendőr akkor ellenőrizte vissza a diákot hogy nem hamis-e. Lazán elküldött volna az intézkedő rendőrtől,tehát téves információt közöl velem,ergo behúz még nagyobb szarba. Részemről utálom ezt a szitut ,de bele vagyok kényszerítve mert idióta a rendszer ,hogy a jegy kezelés és vásárlás nehézkes és néha nem megoldható,a bérletekben meg eléggé fantáziátlanok és szarnak azokra akik kocsival járnak dolgozni és kb. hetente 1x megyek le a városba busszal. Azt nem értem miért nem lehet ez a sok ellenőr helyett a metróba beléptetős rendszert(olyan forgó kaput) csinálni és peronőrt ,meg biztonságiakat lent. Sokkal olcsóbb lenne ,mint embereket alkalmazni akik karszalaggal vonulnak mint valami nácik és mindenféle jogokat kapnak,amire éppenséggel nem igazán megfelelőek(csak rá kell nézni,alkeszos,a roma elvből ugye kibasz a másikkal,meg ugye örül hogy szivathatja a népet,tehát elfogult,láttad volna a fejét milyen boldog volt amikor elkapott szóval ezt én nem tartom fairnek,eljárás menete szemétség és modortalan és nem kaptam tájékoztatást rendesen,mert nekem ugye kívülről kell fújnom az ő szabályaikat,mi ő börtönőr ??? mi meg a rabok ? :) ).  Egyfelől pocsékolásnak érzem,hogy ilyen sétálgató himbi-limbiző emberek kellenek ,akik végülis ha jól nézem semmit se csinálnak utazgat, ellenőriz és kész,s ezért ingyen bérletet kap ő meg a családja is és még annyira nem szar fizut is a semmire,mások meg a belüket kaparják ki a fizetésükért. Persze amikor az otthonhoz menő buszomon beszüntetik a 23:05-öset és panaszlevelet írok arra sz.rnak rá magasan és az éjszakai közlekedést egyre lehetetlenebbé teszik itt mifelénk (pedig jó környéken lakok),mert erre ugye nem kell pénz és az utolsó busz is álatlában 5 percel előbb indul el,mint ahogy ki van írva az se érdekes,hagy faggyunk meg télen hazafelé sétálva és ezért még elvárják hogy fizess is. Arról nem beszélve,amikor 2 órával a vizsga előtt elindulok és így is elkések a vizsgáról,mert nem jön a busz,egyébként a menetidő 30 perc,de kb. 45 percig semmi se jön.Persze a táblára azért kiírják,hogy menetidő 15 perc. Nem igazán értem ki csinálta ezeket a menetrendeket ,hogy fel se tünt neki hogy rossz. Szóval ne haragudjanak már ,de ha én a munkahelyen szemét munkát adok ki a kezemből akkor lebasznak érte és meg kell csinálnom rendesen ,de ez a BKV esetében nem történik meg.Az átszálásokra se figyelnek oda,mert ha metróval jövök haza mindig rohannom kell,hogy elérjem mert nem tartja be a sofőr a menetidőt másik meg hogy hülyén van összeállítva a menetrend.Arról nem beszélve,hogy olyan szarok a buszok,hogy leakad már a 3 cm hónál és kétséges,hogy hazajut az ember vele.

Azért utaztam már párszor vonattal és látom,hogy ott némileg értelmesebbek a kalauzok(szóval azokon az embereken egyrészt udvariasságot látok másik meg értelmet látok a szemükben,s jogosan is hiszen egy szolgálatásért fizetek és elvárom hogy kapjak is érte megfelelő hozzáállást) és a vonatok állapota is javul,sajna késések mindig vannak. De kezdenek fejlődni.

Bkv esetében meg ez az ellenőrzés pont az ellenkezőjét  éri el,hogy zaklatják az  utasokat (akik rendesen bérletet vesznek) és ezt modortalanul,másik meg hogy oké nem szabályosan játszottam de attól még nem kell velem proli módon viselkedni.

Mege gyszerűen nem értem meg,miért nem lehet egy ilyen feltöltéses rendszert csinálni ,mint a telefonoknál hogy belerakok x összeget és ha felszálok valamire lehuzom és levesz 180 Ft-ot ,mint hogy itt szaros jegyblokkal keressek egy működő gépet vagy éppen el se érem. Egyébként a jegy eladó gépek és érvényesítő gépeken is jót kaszálhatott valaki,mert azok is mekkora trágyák már. Van ahol még mindig az a lehúzós megy,eléggé balkáni azért már. Ideje lenne már abból sok millió kidobott forintból,amit a BKV elszór mindenféle gagyira vagy ilyen-olyan beszerzésekre azt ellenőrizni és ha nem jó felelősségre vonni a szállítót.Ahogy Aba Botond estét látjuk,ez is ezt sugalja a BKV-ból kivállóan lehet pénzt kiszívni.

A közlekedés menetét gyorsítani kéne és igényes szolgáltatást adni és igenis a csövit kidobni a buszról meg villamosról. A 61-es villamos vonalán volt egy vezető,aki mindig kidobta őket egyetértek vele.S ne jöjjenek itt ember jogi védelemmel ,ha engem kiraknak mert nem fizetek akkor ő miért maradhat fent?Másik meg nekem ne mondja,hogy nem talál munkát egyetem alatt dolgoztam pár helyen ,meg gimi alatt is,sőt saját melót is csináltam.Újságot hordtam ki azzal is lehet jól keresni ha csak azt mondom neked naponta dolgozik 4-6-8 órát ezzel,azzal is keresett 70-80000 Ft-ot.Reklám lapokat osztogathat vagy elmegy egyéb munkákra,anyukám eléggé ilyen helyen dolgozik ahol szegény emberek laknak és látom azért van hajléktalan aki dolgozik és ápolt az életben nem mondanád meg róla,hogy nincs fedél a feje felett.Manapság már divat a koldulás meg lopás ,nem egyszer látom a Délinél mega Ferencieken is,hogy fiatal erőteljes ember ott koldul és mások felhábordását is hallottam éppenséggel. Ugyanez igaz a kisebbségre is,verik itt a nyálukat de volt pár ismerősöm elég kevés a közöttük a becsületes, tisztességes ember.Ezekután csodálkoznak,hogy ezt kapják? Talán ha egy kicsit magukba néznének rájönnének ,hogy miért kapják ezt a hozzállást.

Előzmény: coreház (115)