Hát ez kényes ügy, mivel ott volt a rendőr.
De hol történt ez hogy gyorsan tudott rendőr hívni? Mert a Keletinél és a Blahánál könnyen megoldják de villamoson vagy máshol (amiröl én tudok) ott nem egyszerű egy rendőrt elökeriteni. Ezért ha úgy van és megállit az ellenőr több dolgot szoktam csinálni (amúgy 50 esetböl egyszer ha veszek jegyet.. majd most jön a másik oldal hogy mi van ha senki se vesz miböl tartják fel a metrot.. erre mondom azt hogy miért fizetek én adót?). Mérlegelem az ellenőrt és aszerint döntök..
1. (van egy talált lejárt diákom ami másé:) ) odaadom azt.. ami nem szép dolog de engem ne huzzon már le.. Meg volt már mikor nekem jött ki a diákom alapján büntetés amit elhagytam, más használta
2. próbálok vele egyezkedni.. (ez ritka.. ) dumálunk megy a szöveg és 80%ban megunja és elenged
3. egyszerüen meg se állok és ellépek.. ezt ált villamoson szoktam megjátszani ott könnyü eltünni. metroba nem lehet tudni kik várnak fent..
Nálad az a gáz hogy lejárt a diákod amit sose adj ki a kezedböl ugy mint semmi okiratot ha gázos vagy. Nekem egyszer az érvényes diákomat a vonaton a kalauz akarta elvinni hogy mindjárt jön csak megkeresi a kollegáját.. mondtam ok keresgéljen de a diákomat szépen itt hagyja. Látta hogy tudom mik a jogaim és az övé és ezért visszaadta és elment. Diákot csak úgy nem vehet el még ha lejárt akkor sem.. az a Tiéd, a Te neveden van stb...
A Te esetedben ha úgy érzed nem jogos a büntetés a csekk kiérkezésekor irj egy szép kulturált higgadt levelet (vagy ami még jobb.. ha diák alapján irtak fel.. ird meg nekik hogy a diákodat te már elhagytad fél éve minden valószinüséggel más használja.. ezért kéred hogy töröljék mert nem érzed magad hibásnak.. nekem egyszer ez volt és kérték hogy bizonyitsam be hogy elhagytam.. nooormális?? Hogy lehet azt bebizonyitani hogy elhagytam??(jött egy lehetsöég hogy az iskolánál én akkor rég tuti bejelentettem az eltünését... de erre meg azt irtam hogy augusztusban Szigeten történt adolog amikor már nem jártam az iskolába de a diákom még érvényes volt..
Itt nálad a rendőr a gáz.. Szerintem ha volt érvényes diákbérleted akkor ird meg hogy nem vetted észrehogy lejárt a diákod (pont jó mert föiskolán, egyetemen féléves matricákat adnak és Te nem érvényesitetted. Nem feltétlen a kalauznak adnak igazat. Ha középiskolás diákod van akkor meg hazudtold meg és tudok rá szerezni érvényesitöt:)) majd szépen besétálsz és elmondod hogy nem érted mi a gáz szerinted a kalauz ittas volt és csesztetni akart:))
Megaztán persze hogy felkell mutatniuk pár büntetést mert sok ezer ember bliccel naponta és ha egyet sem büntetnek meg akkor az már gyanus tehát nem dolgoztak rendesen.
A rendőr sima igazoltatásnál is néha felirja az adatokat csak hogy látszódjon hogy kint volt az utcán is igazoltatott.
A Te problémádra nem tudok sajnos több ötletet. Elsö lépésben mindenképpen meglehet próbálni irni egy szép normális nyugodt rendes levelet neki ajánlott levélben és kérheted hogy mérsékeljék a büntetést és szerintem ha látják hogy rendesen tudsz irni akkor még segitenek is (volt már erre is példa)..