tomas5 Creative Commons License 2006.02.11 0 0 113
Hello!
  Nekem a következő esett meg. Jöttem fel a metróból,volt bérletem de a diákom már nem érvényes és észrevette ez eddig oké. Azonban elveszi a diákomat és akadályoztat,oké rendőrt hívott oda. Amíg a rendőr nem volt ott feltartóztat,nah szerintem ehhez nincs joga,másik elveszi a diákomat amihez dettó nincs joga.  Aztán rendőr felírja adataimat beírják nincs jegyem és hogy állítólag 14k büntit kapok mert hogy nem voltam hajlandó megállni vagy ki tudja miért. Nyugisan kezeltem a dolgot nem kiabáltam. A legjobb az egészben az,hogy a az egyik bkvs mondja menjek miközben a rendőr még intézkedik,mondom nem megyek hisz nincsen lezárva az ügy. Elküldene azt kapok egy verést a rendőrtöl? Másik fele ami zavar a dologban,hogy eddig is mindig vettem bérletet ,de mivel a Bkv Budakeszire szarik rá magasan és több mint 2 óra alatt érnék ki kénytelen vagyok kocsival járni dolgozni. A mostani teljes bérlet árát soha az életben nem utazom le 1 hónapban,de ha jegyet veszek:
1, kurva drága
2, nem működik a jegykezelő gép
3, nem lehet kapni mindenütt jegyet,rossz az automata
4, nincs lehetőség lyukasztani a jegyet mert nem férek hozzá a géphez a tömeg miatt
A drága Bkv nem biztosít erre lehetőséget,mert a jegy blokk szart se ér és dög drága. Másik hogy van joga egy jobb esetben írástudatlan embernek mindenféle képesítés nélkül büntetni ill. bíráskodni,mert egy rendőr oké végezett valami sulit,de az ellenőr leginkább egy gyorstalpalót. Nem egy esetről hallottam,hogy nem fogadja el a jegyet és megbüntet és örülsz ha nem vernek meg.Főképp nőkkel csinálják érvényes bérlet és a lámpához tartja ez hamis és a vidékieket is piszkálják meg külföldieket nem egyszer látom. Van olyan érzésem,hogy kvótára hajtanak eléggé erősen.
Mi várható az én esetemben? Amit mondjuk nem értek,hogy kissé nagyobb mint a bérlet ára,milyen módon jogos ez? Másik maga rendőr mondja vegyek matricát és kissé fura,hogy valami cafatka papírra írta fel amit alá se írtam.