Na a pontos adatok:
1. Dynacord DC100 - relative kicsi méretű, de nagy hangú Leslie. Tranyós, olasz alkatrészből német gyártás. Az erősítő és a hangszórók valahogy nem egymáshoz vannak méretezve, ezért nagyon könnyű eldurrantani, ezen még dolgozom (nagyobb teljesítményű mélynyomó kellene).
Haknizni ideális, persze a mélye lehetne szebb is, de hát csak 12"-os. kb 40 kiló. Egy csöves előfokkal úgy szól, mint egy álom. A pali, akitől vettem azt hitte, hogy rossz, valójában csak a lábkapcsolót hiányolta, nameg az egyik hangszórója volt eldurranva. Alkalmi vétel volt eBayről.
2. Solton Dopplertone 150 - nagy méret, nagy hang. Ugyanonnan vettem, itt már az erősítő is gázos, de már javul. 15"-os mélynyomó, ez szólni fog, mint az állat. Szintén el van durrantva a hangszórója, de meg fog tekeredni. :)
Ehhez kéne segítség (tehtube, Laurens, egyéb mesterek), ugyanis kétrészes a gép, és az összekötő kábel hiányzik. Van erre egyszerű pótlás, vagy az egészet gányolva össze kell kábelezni ? Szintén, nem világos, hogy a sebesség-vezérlő kapcsoló hogyan működik (hiányzik). Ha jól vettem ki a huzalozást, itt a dynával ellentétben 220 voltos a vezérlés (ott csak kisfesz meg a kapcsolóba, ami egy sima gitár kapcsolópedál nálam). Ehhez van valakinek elfekvőben pótlása,vagy szintén jön a buher ?
Hogyan kell ezekt karban tartani? olajozni mit hogyan merre?
A csöves biztosan sokkal királyabb, de ezeknek is olyan szép meleg hangjuk van, mindenkinek tetszik (NordElectro-val).
Végre összeált az az összeállítás, amiről régóta álmodtam, talán menni fog a kép:
(gyengébbeknek:Nord Electro, Wurli 200a, Dynacord Leslie)