Hat :) nem tudom mekkora elonye van egy ilyen cuccnak :)
Sztem hazilag is ossze lehet hozni egy ilyet, :) kell egy rugo egy vasgolyo, egy cso, meg drot.
A golyot atfurod, atfuzol rajta egy vezeteket, a golyot rarakod a rugo vegere, ugy hogy a vezetek a rugon belul jojjon ki (a vezetek ne tudjon atcsuszni a golyon), a golyot a rugoval osszeszereve berakod egy fem csobe, a fem csovet es a rugot alul el kell szigetelni egymastol.
Ha el a fem csonek neki er a rugo akkor zarodni fog az aramko (azaz a fem cso es a kijovo masik drot kozott zarlat lesz) azaz tulkeppen ez egy kapcsolo.
Elvileg a rugo feszessegevel tudod allitani az erzekenyseget ha huzod a madzagot lefele akkor kemenyedik a rugo kevesbe lesz erzekeny.
Aztan mar csak egy aramkor kell ra ami egy ideig visittatja a szirenat.
De ha ilyen olcso megoldasra vagytok akkor sztem inkabb ez:
http://www.szeged.ws/roller/vision-riaszto.html
Igaz ez 20e HUF. De sztem eleg jo, es ugy hallottam megbizhato is.
Az adatlapja minden esetre biztato, foleg az aram fogyasztasa kiemelkedo, ami motoron nagyon fontos. Panik jelzes automata elesedes 3 zóna független védelme (rezgésérzékelés, indítómotor, gyújtás, ... stb.)
En is gondolkodtam ebben foleg az tetszik nagyon hogy van karoraba epitett taviranyito, ezt meg meg akarom csinalni magamnak ha sikerul a mostani riasztohoz is amit csinalunk.
Vegul azert nem valasztottam ezt mert tobb tudast akartam. :) De olyan nem volt. Szoval neki alltunk egy sajatnak, hangosz beszelo menuk, gsm pager, 2 zonas radar, digit utes/doles erzekelo, stb...
bye
HyGy