tücsökmadár Creative Commons License 2006.02.10 0 0 1314

Gyönyörű!!

Egy iregszemcsei látogatást én is tervezek. Ott is van bemutató kert?

Nagyon sajnálom, hogy senki nem karolta még fel a magyar nemesítésű rózsák ügyét. Márk Gergely Magyar Rózsák könyvét én is megvettem. Sajnos a kiállítása nem kaphatja meg a kiváló minősítést (a képek közül abszulút hiányolom a növények habitusát ábrázolókat (IS)!, s sajnos egy-egy katalógusnak szebbek a képei, mint a könyvnek!, s szerintem minden fajtához minimum egy kép kijárna, ha az illatot nem is tudják mellé fűzni ;)), de a szöveges rész nagyon jó.

Szerintem általánosan igaz, hogy minél inkább hasonló talaj és éghajlati viszonyok között történik egy növény termesztése (pláne nemesítése!), mint ahová szánjuk, annál jobbak az esélyei utána a kertben. Ezért is izgatnak Márk Gergely rózsái! És kifejezetten ellenálló fajták, amit gondolom, a nemesítés, szelekció során ért el! Így talán kevesebb pátyolgatást igényelnek, s mégis szépen díszlenek!

Sajnos, nekem még nincs tőle rózsám, de ahogy olvasgattam a könyvet, úgy növekedett a "jó lenne"-listám! 

Csali42! Tegyél csak fel minél több képet, beszámolót, hogy népszerűsítsük a magyar nemesítésű rózsákat! :)

Előzmény: Csali42 (1303)