Ilyen a politika és tájékoztatás, most kinek van igaza, nekem vagy neked?
Meg merem kockáztatni, egyikünknek sincs igaza.
Egyikünk sincs (ebben az ügyben sem) a megismerhető teljeskörű információk birtokában. Különböző hírforrásokat olvasunk, nézünk, hallgatunk és ugyanazt a hírt különbözőképpen vagyunk hajlamosak értelmezni, hogy magáról a hírforrás hitelességéről már ne is beszéljek. Kiszolgáltatottjai vagyunk a tömegtájékoztatásnak és ehhez még hozzá jön a pártkötődésünk, jó vagy rosszhiszeműségünk...
Sok esetben nem is maga a hír, hanem a hírt követő nyilatkozatháború enged következtetni a hír értékére, valóságtartalmára.
Vizsgáljuk meg fentieket szóbanforgó hír tükrében.
Reggel megjelent egy akár kétes értékűnek is mondható hír arról, hogy a Népszabadság olyan információk birtokába jutott, amikből olyan következtetések vonhatók le... etc. nem folytatom tovább, olvastad.
Erre a hírre reagál Stumpf. Miről szól a reagálás? Nem felel meg a valóságnak, ilyent én nem..., hanem a kormány...ect. ezt sem folytatom tovább.
Számomra az általad beírtak nagyobb hír értékkel bírnak, mint maga a hír, mert Stumpf reagálása végig arról szól, hogy elhárítsa személyét illetően a felmerülő felelősség kérdését. Semmi konkrétumot nem mond védekezésképpen, de végig tagadásban van.
Számold meg, hányszor fordul elő az a két szó Stumpf nyilatkozatában, hogy "nem" és "én" ill. ennek a kettőnek a kombinációja!
Ha tiszta lenne, akkor egy kézlegyintéssel elintézné az ügyet azzal:
- Ez akkora ostobaság, hogy nem is kívánom kommentálni.
Nem ezt teszi. Tagad! Miért és mit tagad, ha nem követetett el semmit?
Te mire következtetsz a hírből és a hír megjelenését követő Stump nyilatkozatból?