Picit sajnálom hogy nem Lakitelek felé megyünk de megértem az okát.
Ma beszéltem a szervező Úrral, már tudom én is.
Erre csak AZ ISTEN szavai jutnak eszembe, egy másik topikról:
Vendégsín
válasz | megnéz | könyvjelző
2005.01.10 09:07:09 (2332)
a jármű teljesítmény/vagy tengelynyomás/bejárható ívsugár miatt a javasolt útvonal egy vagy több szakaszán nem tud közlekedni,
Bejárható legkisebb sugár 100 m, közforgalmú pályán 150 m alatti nincs, a járművek max tengelyterhelése: ABb 13,0, illetve Bb 12,5 tonna, a hálózaton a minimum 16 tonna, a motorkocsik által vontatható elegytömeg 130 tonna.
Találj ki más korlátot.
Előzmény: aszigeti (2331)
aszigeti
2005.01.09 21:03:40 (2331)
Örömmel olvasom a kezdeményezést, annyit kérek csak, hogy az útvonal és a járművek kiválasztása előtt egyeztessünk, mivel pl az Bb vagy ABb motorkocsi esetén az összes ötleben van olyan probléma, hogy a jármű teljesítmény/vagy tengelynyomás/bejárható ívsugár miatt a javasolt útvonal egy vagy több szakaszán nem tud közlekedni, vagy esetleg nem tud pótkocsit vontatni.
Előzmény: OKU30 (2312)
OKU30
2005.01.09 00:07:05 (2312)
Uraim!
Ha jól érzékelem, akkor egy öntevékeny szerveződés esetén mi adnánk a pénzt, a Kft pedig a járművet és a lebonyolítást. Próbáljuk ki. Ha jól emlékszem a legutóbbi strasshofi menet 9900Ft lett volna. Ez kb 600 km és 72x9900=712800 Ft. Azaz durván 1200 Ft/km és ez nemzetközi. Ennél a tisztán belföldi csak olcsóbb lehet.
Vegyük a hőn áhított Bbmot 640-et. Ez 48 férőhelyes, de könnyen bővíthető:
Aa 1078: 54 fő és/vagy Cakmü 1056: 88 fő. Az egész 100 km/h-ás. Ésszerű rotálással megoldható, hogy mindenki utazhasson a Bbmot-on is.
Össze kellene gyüjteni a létszámot, ha kellően sokan lennénk, akkor én speciel vállalom a Kft-vel történő bonyolítást. Egy feltétele lenne a dolognak: mindenki időben be kell, hogy fizesse a jegy árát, és azt értelemszerűen már nem lehet visszakérni, csak, ha az egész út meghiúsulna.
Ha nem jön össze a létszám, akkor aszigetinek van igaza és nem igazán kritizálhatjuk ez ügyből kifolyólag a továbbiakban.
Én javasolnám a május második felét, és a következő útvonalak valamelyikét:
(mind Budapestről indul és ide érkezik)
1. Tatabánya.Kisbér-Veszprémvarsány-Zirc-Veszprém-Hajmáskér-Csajág-Szabadbattyán-Börgönd-Pusztaszabolcs 292km
2. Siófok-Kaposvár-Dombóvár-Komló-Dombóvár-Bátaszék 538km
3. Eger-Putnok-Ózd-Miskolc 462km
4. Füzesabony-Tiszafüred-Óhat-Görögszállás-Tokaj-Szerencs-(98)Hidasnémeti-(90)Miskolc 582km
Eddigi potenciális résztvevők:
Mackó
_nyunyuka + 1 fő
OKU30 + 3 fő