ab
barmilyen rendszernek atlathatonak es adminisztrative olcsonak kell lennie. ez akaar az igazsagossag rovasara is mehet. az adminisztraciora koltott iszonyatos penzek is a forrasokat apasztjak.
a lakasokban laknak, a tamogatas a lakoknak jar. a rezsi fizetese altalaban a konkret fogyasztasokon alapul. ugye ha alberlet van akkor nem fizethetem meg a fogyasztas alapjan az alberlovel a teljes arat hanem a kifizetett osszeget kell igazsagosan elosztani. tehat ilyen szempontbol nem a tulajdonossal szurnal ki hanem a lakoval.
miert nem tetszik az en rendszerem? szerintem egyszeru es a nagycsaladosok is jobban jarnak.
szerintem a csp-t is okosan osztottam el.
raadasul ezek az elvek a jogalanyok altal is elerhetoek es akinek esze van az el is eri, kulon haztartasokkal, vaalaasokkal.
szerintem az allam ne masszon bele a tagok zsebebe csakis adozaskor vegye ezeket a dolgokat figyelembe. tehat a gazdagabb adozzon tobbet. nagyobb falat a mas futesi modok, amik ugye azert olcsobbak mert kenyelmetlenebbek. tehat lehet hogy valaki keresni fog a futesen. de mindenkeppen jobb lenne egy ilyesmi, haztartasokat illeto tamogatas. talan az meggondolando hogy a szerkezet a rossz iranyba valtozna es feladnak a gazfutest es az olcsobb fafutesre, szentuzelesre ternenek aat ez pedig jelentos kornyezeti problema lehetne.