apepee_ Creative Commons License 2006.02.08 0 0 646

Üdv! Igazából valamennyit segíteni is fogok, meg nem is :) Szóval mindenképpen jó, ha forgattál előtte videóra (nem ezt, akármit), azt vágtad, magyarul mozgóképpel foglalkoztál. Azt semmiképpen sem tartom jónak, hogy ugyanazt az anyagot először videoóra rögzitsd, a második lendület mindig kisebb és ez a szereplők részéről is igy van. Forgatókönyvet mindenképpen nagyon pontosan írj: helyszínek, színjáték, én ezt akár másodperc pontossággal megtenném (mindig kattog egy óra mellettem mikor ilyesmin agyalok//irogatok, az alapján láthatod magad előtt az egész ritmikáját, feltéve ha játékfilmről van szó). Tehát jó, ha van videós tapasztalatod.

Másodsorban viszont azt is szivesen mondom, hogy uccu neki, vágj bele! A filmmel való foglalkozás szerintem gyökeresen más szemléletet ad a mozgóképes világodnak. Ha rögtön filmmel tanulsz meg dolgozni, játszani, azon élni, szerintem abszolút más szemszögből állsz majd a dolgokhoz.

A videoval való forgatás is nyilván érdekes és értékes lehet, de pont az, hogy 1.az anyaggal nem spórolsz   2. a film amire forgatsz áldott bizonyitéka annak, hogy ez nem kamu, ez a szalag tényleg ott volt!  ...ez e videóból hiányzik nekem...

Nem a videot szidom kérem...

...csak a filmet nagyon szeretem :)

Előzmény: Superb_ (641)