Tenerife Creative Commons License 2006.02.08 0 0 106

Nem, nem írtam sem azt, hogy megéri, sem azt, hogy nem. Mert nem tudom. Én egyszerű emberként felvállalom, hogy nem értek mindenhez. Egyetlen egy dolgot propagálok, hogy mindenki használja ki az ingyen szállások és a promóciós hetek előnyeit.

A második autónk szinte csak áll a garázsban. Napról napra megy le az ára. De amikor kell, akkor viszotn megéri, hogy van. De nem is ezt akartam mondani. Az egyik hozzászóló azzal érvel, hogy az autó értéke rögtön zuhan, amikor kijön a szalonból. A hitel végén pedig majdnem az ár kétszeresét költöttük rá (hitel + karbantartás) és felét sem éri. Roszz befektetés. Nekem munkaeszköz az autó. Én azt számolom, mennyibe kerülne, ha helyette futárt fogadok, ha sofőrt bérelek, ha nem akkor és úgy közlekedem, ahogy szereténk. Nekem ez többe lenne. Szerintem az számít, ki lehet használni egy lehetőséget vagy nem. Attól függ az értéke, a használattól, az élvezettől, s nem csak a piaci ártól.

A boltokra kitérve: a reklám nyomja, vegyél akciós csomagot, mert szipisszupi, a polcon nagy bbetűkkel áll: bomba ér. De az eladó nem szól, hogy a bombaáras cucc, nem csomagban, hanem külön külön olcsóbb. Most nézegetm a következő céges autót. Egyik opel vagy ford szalon sem mondta, menj a szomszédba, mert ők olcsóbban adják az autót. S az ajánlatok között százezres eltérések volt. Aki a drágábbat veszi meg, az kb félmilkóval fizet többet. Nemis beszélve a magasabb lízingdíjról. Szóval az nem várható el se egy jó se egy rosssz kereskedőtől, hogy azt mondja, menj máshová, mert ott ugyanez olcsóbb...

"(Anti) mindig hozzáteszi, külföldön olcsóbb venni. Sőt, le is írja, hol vegyünk jogot. S bár "Anti" nem ajánlja a rendszert, azt is hozzáteszi, ezt a céget a tájmseresek szövetsége mégis ajánlja.

Azt hiszem ezt nem értetted meg. Amikor bemutatom, hogy mennyi a reális ára egy üdülési jognak, akkor a magyar cégek pofátlanságát mutatom be. Amikor hozzáteszem, hogy ezek milyen cégek, akkor azt az indokot előzőm be, hogy valaki esetleg lefitymálja őket. Capitó??"

De végülis azzal, hogy ezt bemutatod és nem azt mondod, ember, ez mindenhol rossz üzlet, az jön le helyette, itthon pofátlanul magas az ára, de kint megéri megvenni, mert ott nem felárral, hanem árában veszem.

"Ha olvastad az oldalt, láttad, hogy ők sem ajánlják. Én sem senkinek, hogy ebbe beleszálljon." -  mégis leírod több helyen őket. Szájreklámot csinálsz nekik. Hogy menjenek oda az emberek megnézni az árkülönbségeket.... Ez a mai világban pénzbekerül, te meg ingyen teszed...

A dícséret nem engem illet. Főleg mert olyan jó zsaru rossz zsaru példa lett volna, hogy ez olyanmint egy színjáték. Hogy benne voltál-e, azért érdekel csupán, mert vlahol úgy olvastam, hogy igen. aHa pedig nem, kiváncsi voltam, honnan vannak korrekt infóid. Bár az is lehet, hogy ezek csak hallott, szubjektív igazságok. Tudod, amikor csak az eladó a hibás, mert fegyvert fogott rám. Meghát ha árultad a jogot... akkor te sem a deákné vásznánál. De akkor sem ha vettél...

De végül is abban egyet értünk, akár veszl jogot, akár nem, érdemes a promóciós hetre kiutazni, ugye? Főleg, ha nem kell itthon rendezvényre menned, nem kell hülye sorsoláson résztvenned. Csak mondod, hogy menni akarsz és utazhatsz is... ugye ebbe nem lehet belekötni.

Amivel adós vagyok még, megirom pénteken