szia!
Nagyon szívesen.
Pedig valószínűleg ha kérsz törlesztésre ajánlatokat, a CHF alapú lesz a legalacsonyabb. Hosszútávra visszanézve a chf árfolyamát, a legalacsonyabb és legmagasabb értéke között kb 10 ft van, úgyhogy nagy ingadozásokra nem kell számítanod. Sokkal stabilabb, mint az EURO. Azt ne kérdezd tőlem, hogy mire számíts az euro bevezetésével a chf alapú hitelednél. Ezt naponta kérdezik tőlem, de szerintem senki sincs aki erre biztos választ tudna adni.
Én úgy gondolom, hogy érdemesebb cascot fizetni havi 6-7 ezret, mint több tízezerért védelmi eszközöket telepíteni az autóba, ami a gyakorlat szerint nem akadály a tolvajoknak. És akkor ez még csak a lopás volt, a törésről még nem is beszéltünk. Szerintem megéri.
A casconál valamennyi önerőt vállalni kell, lehet hogy alábbi történet szereplője nagy önerőt vállalt, hogy kisebb legyen a casco díja. Továbbá kár esetén a biztosítók nem az autó vételárával számolnak, hanem valami olyasmi alsó értékkel amit akkortájt ér az az autó. Biztosítóválasztásnál szerintem arra érdemes figyelni, hogy honnan indul a kockázatviselés kezdete. pl: díjfizetéstől, vagy aláírást követő 0. óra, vagy x nap múlva....
Javítsatok ki ha nem jól tudom, de ha másik fél a károkozó, akkor az ő kötelező biztosítása rendezi az én káromat, nem a saját cascom.
Úgy tudom a casco arra szól, ha én okozok kárt, és a saját autómba kevövetkezett károk x %-át fizet ki, illetve lopás esetén.
köszi