gsmcoder Creative Commons License 2006.02.07 0 0 6
Most dolgozok az exponenciális mozgó átlagos verzión 8 éves histrorival és több (legalább 4) devizapárra. Aztán rátaláltam a neten, hogy pl. a metatrader alkalmazással tradelők ennél sokkal többet kapnak beépítve a tradelő platformjukon. Ráadásul még autotradelhetnek is. Szvsz, mindegy most már befejezem amit elkezdtem, legalább össze lehet vetni a metatraderes eredményekkel. Az EMA sokkal jobb (nem késik annyit és nem jelez kétszer spikeoknál) kell hogy legyen az SMA-nál, de ezt majd meglátjuk. Rakok bele szűrést az oldalazó trendekre (ha a hosszútávú EMA meredeksége kicsi) ekkor nem nyit pozit. Valamint a crossovert is csak akkor veszi figyelembe, ha a következő napi eredméyek is megerősítik azt. Így a veszteséges tradek száma elvileg csökken. Az RSI-t pedig oldalazó trendekre próbálnám ki. De jó lenne hozzá még vmi forgalmat helyettesítő (devizánál nincs volume adat) és hozzáférhető paraméter is, hogy pl. egy accumulation-disztribution szerű indicátort is lehessen alkotni. Ha van vmi ötelt, hogy pl. a mozgóátlagok periódusidejét, lehet-e változatni adaptíven (vmi öntanuló módon) vminek a függvényében a trend aktulis állapotának megfelelően. Hallotam vmi Fibonacci számos periódusidőkről de nem látom át hogy az hogyan is működik. Az mindenesetre látszik, hogy a magasabb találati aránnyal a tredek száma is csökkenni fog egy instrumentumon. Tehát több, akár 20 devizapárt is figyelnie kell a szoftvernek, ha automatizálni akarnánk és szeretnénk évente legalább 20 tradet végezni.
Előzmény: gsmcoder (4)