MECSI Creative Commons License 2006.02.07 0 0 736

nemtudom milyen tűzoltókészülékre gondolsz mert mifelénk más gyártók vannak(SK). igazából marhára mindegy mi miből van. ha a célnak megfelel és tetszik akkor jöhet ill. mehet. aki nem ért hozzá úgyse tudja hogy mi volt az, aki meg ért hozzá legfeljebb mosolyog egyet és azt mondja:hogy ez nekem eddig nem jutott az eszembe?

arra ügyelj hogy ha improvizálsz egyéb anyagból, mindig minden lehetséges körülményt vegyél figyelembe, ez azért fontos mert az adott valamit nem arra találták ki amire te használni fogod, ezért nem dolgozott rajta/tesztelte egy csapat hogy az úgy jó e lesz.

pl. palack gondolom fém ami vezeti az áramot, akkor fixre kell fogatni az aksit hogy ne csússzon boruljon, lehetőleg csavarral+szorítóval. legyen az aksi alatt saválló rugalmas anyag legalább 5mm vastag(a szorítóra sem árt). A tűzoltókészülékek altalában kerekek ezért önkéntelenül is pakolsz bele mást is. akkor viszont a cumót is be kell biztosítani hogy ne okozzon zárlatot stb. ill a sav ne tegye tönkre a cumót. stb.

Célszerű az aksi után közvetlenül biztosítékot rakni. Ebből javaslom a minél robusztusabb kivitelt, lehetőleg ne hőre lágyuló anyagból legyen (én már ilyet olvasztottam el sokfélét, késeset, üvegeset, lágyult már ki csupafém porcelános aljzat is, annak ellenére hogy minden karbantartást megkaptak amit lehetett). szvsz autóhifis helyen célszerű kukucskálni.a lényeg hogy minél kevésbé érje a kontaktot oxidáló hatás, és a kontakt minél nagyobb felületű legyen.

Aztán kábelek kivezetése, a lyuk ne legyen élles, lehetőleg használj guidugót, bármiből lehet ez is kivéve.

most hirtelen ezek jutottak eszembe.

Előzmény: Törölt nick (734)