Köszi. :-)
Én 14 évesen a "lájtosabb" Depeche Mode-dal indítottam. Pár év múlva nekem is a Mixed Up-ot vette át valaki. Szintén rongyosra hallgattam. Nekem bejött.
Isten igazából '96 nyarán (20 évesen) avattak be. Nyáron beszereztem az összes albumot, és novemberben kint voltam a bécsi koncerten. Az összes dalszöveget magam fordítottam le, mindkét zenekartól. Érdekelt mi párosul a brilliáns zenei világgal... Most is így vagyok vele. Ha hallok egy zenét, ami tetszik, érdekel a mondanivalója is.
A gruftik pedig inkább a dark-goth zenei stílust részesítik előnyben, és szerintem elég helytelenül sorolják ide a Cure-t. Ha már be kell sorolni valahova, inkább a wave stílusba tenném a Cure-t.
Sok "kjúrost" ismertem annak idején, akik nem igazán hallgatták/kedvelték az erősebb dark-goth vonalat.
A temetőbe szerintem a hangulat miatt jártak az emberek. A halálvágy, stb. Régebben ez divatos volt... De nem tudom, mert én sosem csináltam.
Egyébként volt is erről egy film a tv-ben már régebben, a címét sem tudom. Cure-osokról szólt, fiatalokról, akik öngyilkossági vággyal éltek és temetőbe jártak, meg ilyesmi. A legtöbbjük szociális gondokkal küzdött. Jó film volt, tanulságos, érdekes. Abból meg lehetett tudni, miért is jártak ezek a fiatalok a temetőbe... Lehet, hogy itt valaki emlékszik a címére.