Azt hiszem a diktatúra külső elnyomása alatt nőttek igazán nagyra az őrültek. Az emberek nagy része talán fel sem fogta a külső korlátoltságot, vagy felfogta és eltunyulással reagált rá, viszont nagyon sokan elmenekültek valamibe: elektronika, fotó, film, stb. Ezek pedig (hogy miért azt nem tudom...) nemhogy szabadok voltak, de támogatottak is! Szerintem nagyon sok mai szaki, vagy mai szaki apja/nagyapja ott, akkor "tört meg" tulajdonképpen. Szerintem a szakizmus, a fizikai kúltúra (értem ezalatt amit mi is csinálni akarunk) és a nemfizikai kúltúra (na itt már gondok voltak) az ellenszere az elnyomásnak. Egy barátom kint volt Spanyolországba egy évet, ahol mindenféle papirok nélkül könyvtárbairatkozhatott, DVDket, könyveket kölcsönözhetett 0 azaz nulla pénzért. Ő mondta, hogy ezek a tengerpartiak rájöttek, hogy a szegénység ellenszere bazzeg nem a TB, meg az M0-ás, hanem a kúltúra! Azóta egyre többet agyalok ezen...
No és a jóhír:
FOMAPAN 21R 100/21° Kazettába töltve! :)
Öröm és boldogság, jee! Megszenvedtem, mire kettévágtam, feltekercseltem (duplatekercs), aztán kazetta egyik felébe be, másikba lídert be, aztán a végén összeragasztani. Most már csak le kell exponálnom és hívnom és ha összejön minden, miénk a világ :)
Viszont azt hiszem nem úszom meg a Kaccemák vásárlását, mert Agfachrome-kaziba kínok kínja volt tölteni, na jó, igy visszagondolva nem is volt olyan szörnyű...de hát az első :)
Üdv! SUPER8!!!