Persze, hogy több a jó, mint a rossz. Söt irtam szerintem kis hazánkban egyetlen kormány sem volt gondatlan a szociálisháló foltozgatásakor. A gond, hogy ez amugy sem egyszerü ügy, mert nem lehet családmodelekben gondolkodni. Éppen ezért volt jó, hogy a családi potlékra épült a kiegészitö, aminek a kezelésébe az önkormányzat is beleszólhatott. Amugy ez a kiegészitö a nevelési segély utodja volt, még a Horn kormány utolsó idején vezették be. Okos volt benne, hogy nem a helyiek mérlegelték hogy mennyi jár, tehát ez nem volt vita jó vagy rossz indulat kérdése és jó volt benne, hogy egy családgondozó is felügyelte a dolgok folyását, jó esetben nem szólt bele, de volt rá lehetösége...Erre jött O kormány adókedvezménye, amit pl mi részben igénybevettünk, de még kaptunk kiegészitöt.. No most mindent egy kalapba dobtak és egyformán adnak szegénynek gazdagnak, ez bár igazságos, de nem feltétlenül okos dolog, de nem azért mert én ugy gondolom, hogy több járna nekem...viszont tényleg élnek nálam nehezebb helyzetben is...másoknak meg ez nem is igazán komoly összeg...
Ráadásúl az önkormányzatnál ugyanugy fognak sokan követelözni és ök nem értik ezt az egészet...velük szegény dolgozoknak az irodákon lesz gondjuk bőven..
A másik része a közgyogynak csak annyi köze van, hogy a családipotlék is emelt egy tartosan beteg gyereknél. A sorrend a következö volt. A doki megállapitja a bajt, majd visszahiv ellenörzésre és 2-3 honap múlva igazolást ad, amit leadunk a családi potlékot kiutaloknak....no most mi itt kissé elakadtunk, mert ez ment lassan...No amikor felveszi a csp-t utaló a papirokat és megitéli az emelt összeget ad egy igazolást, amivel el kell menni a szoc irodára...majd megitélik a közgyogyot...Viszont a köztes idöben nincs túl nagy gond, mert az igazán lényeges gyógyszert valamilyen indok alapján átmeneti idöben adhatja a doki a szakorvos utasitására ingyen is...(viszont az asztmások többet betegek hurutosak, stb és az ezekre való szereket ezen átmeneti idöszakban mégiscsak meg kell venni... De mondom ez nem olyan rázos dolog....
Ja és a sok gyerek. Azt gondolom bármennyi gyereket vállalunk egy dolog biztos, hogy a dolog arról szól, hogy az ember megosztja azt amije van és itt természetes hogy nem gondolom, hogy ess hasra, mert sok gyerekem van...Nem nekem is cserébe be kell vállalnom ezt azt, munkahelyet ha nincs jó akkor olyat, ami van, kert megmunkálását, stb, stb....