tono60
2006.02.06
|
|
0 0
10273
|
Köszönöm a részletes választ! Meggyőzve továbbra sem lettem. Hosszú ideig Békésben éltem, sőt rokoni látogatásokra még most is szinte havonta megfordulok, 99%-ban vonattal utazva.(Igaz ezek az utazások elsősorban hétvégén történnek) Tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy a 127-es vonalon Szeghalom-ig közel 100%-os kihasználtsággal közlekednek a vonatok. Sem amég ott éltem, sem azóta tudomásom szerint teljeskörű felmérést az utazási szokásokról senki nem végzett. Ezért én a különböző statisztikai mérlegeket, (legyen az KSH, vagy bármi más) csak fenntartásokkal tudom elfogadni! Igazi megoldást az hozna, ha újra visszatérnének ahhoz a módszerhez, hogy a menetjegyeket utazási viszonylatokra adják ki. Másfelől véleményem szerint egy vasútvonal megtartása ill. megszüntetésének vizsgálatakor nem szabad csak a fiskális szemlélet alapján dönteni.Vizsgálni kell annak szocialógiai, környezetvédelmi, stb. hatásait is! Nemhivatalos információm alapján egyébbként holnap, (kedden) Vésztőn valamilyen tájékoztatót tartanak a térségi vasút jövőjéről. Bízom benne, hogy az ott megjelentek közzül valaki olvassa időnként ezt a fórumot, és az ott elhangzottakat megosztja velünk! |
|