actionman Creative Commons License 2006.02.06 0 0 1693
Akkor sem hinnék, akkor tudnám, hogy létezik.

Errol beszeltem.

Az életemről ne ítélj, hogy ne ítéltessél! Nem vagy te Jézus...

Nem, en nem vagyok Jezus, de ettol fuggetlenul megitelhetem az _eletedet_, Jezus ugyanis nem ezt tiltotta meg, hanem a masik _szemely_ folotti iteletet (de ilyet nem szoktam tenni). Azt pedig maga Isten mondja, hogy az ember megtereseig gonosz, szoval nem igazan ertem a problemadat.

Akkor tudnám, hogy úgy kell élni. De majd ha beszéltem személyesen Jézussal, aki idejött, és megmutatott nekem mindent, akkor visszatérhetünk erre a kérdésre.

Aha. Es ha nem jon hozzad szemelyesen, vagy esetleg nem mutat meg mindent, es igy keri szamon rajtad a hiabavalo eletedet, akkor majd azzal fogsz takarozni, hogy 'de hat miert nem jottel te magad, akkor hittem volna'?

Hinni annyi, mint nem tudni.]/i]

Ez elegge meggondolatlan. En felnottkent tertem meg, es allithatom, hogy addig is tudtam. Ma mar azonban hiszek, de amit addig tudtam, nem veszett el, az meg mindig a fejemben van. Hanem a hit latast jelent. A hivo ember sok olyan dolgot is lat, amit te nem. Te a hivo emberhez kepest, aki bizik es ad Isten szavara, vak vagy. Ezt jol peldazza az a parbeszed, ami pl. a tortenelem kapcsan folyt itt (nem veled). Nemelyek csak kotik az ebet a karohoz, masoknak meg leesik a papirpenz, hogy mi a nagy harci helyzet.

Igazabol egy dolgot nem ertek: ha szerinted mindez csak mese, akkor mit eroskodsz itt? Tudjuk jol, hogy te megveted a keresztyeneket, hogy te nem hiszel, etc. Es akkor mi van?

ActionMan
Előzmény: Törölt nick (1691)