vikiviki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 69473

na, a most új autóknál én se vagyok biztos, hogy el fognak futni 300.000 km-t...

Viszont a kb. 90-es évek elején-közepén gyártottak meg még igen. Az átlagos futásteljesítmény magyarországon vmi 15.000 km/autó. Ebben bennevan a nagypapa Trabija/Daciája is, ami évente kb. 4.000 km-t "fut", meg bennevan a cégvezető BMW-je is, ami meg 40.000-et. Szerintem családi autó, amivel viszik a gyereket is oviba/iskolába, meg nyaralni is mennek vele, meg a telekre is, meg Tecsóba is, nem nagyon mehet 20.000 km-nél kevesebbet évente...

Szerintem ha a max 10 éves kocsikat nézzük, az átlag legalább 20.000 km lesz az első években. Magyarán vmi ilyesmi történhet egy átlag kocsival: első gazdájánál kb 5 év alatt lefut kb. 100.000et (nyilván nem a Matizokról meg hasonló városi játékokról beszélve...), aztán akkor bekerül a kereskedőhöz, aki visszacsavarja 50.000-re. Akkor megveszi vmi jóhiszemű valaki, beletesz mondjuk 5 év alatt megint 100.000 km-t, akkor a kocsit visszacsavarják 120.000-re, merthogy a 10 év körüli autók a kereskedésekben szinte mindig 120.000 km-t futottak:) (pedig dehogy...)

Aztán jön egy-két felhasználó még, akik azt hiszik, hogy még nincs 200.000 km az autójukban, aztán meg csalódnak, hogy de szar ez a kocsi...:( Tömegével rohangálnak magyarországon a külföldről behozott autók, (93-94-95ben gyártott kocsik H-s meg I-s rendszámmal), ezeknek tuti pörgettek a km-óráján, mikor behozták őket. Az a baj, hogy ha egy kereskedő becsületes akar lenni, és nem pörget, akkor csődbemegy... Nekem is itt ez a kocsi 276.000 km-rel, tulajdonképpen semmi extra baja, kicsit rendbe kéne tenni a küszöbét meg a szervóolajat csöpögtetni valahol, olajat nem eszik, rendesen megy, rá kell majd dobnom egy százast és kutya baja... Node. Gondolkodtunk rajta, hogy eladjuk, merthogy mégiscsak 11 éves, és most születik majd a gyerek, jó lenne vmi újabb. Ha meghirdetem így, tuti nem fogják könnyen elvinni, mivel tele van a net feleennyit futott (vagyis feleennyire tekert km-órájú:) kocsikkal, amik lehet, hogy sokkal jobban le vannak harcolva, node azt ki nézi? Esetleg beszámíthatom egy újabb autóba egy kereskedésben, ahonnan nem szívesen vennék autót, mikor én ismerőstől szeretek, ismert előélettel (van is pár paciensem:). Vagy beszámíttathatnám új autóba, akkor egy kényelmes, nagy Mondeoból átülhetnék mondjuk egy Fiestába vagy Swiftbe, aztán úgy kéne belefaragni a babakocsit... Ja, vagy visszatekerhetném én a km-órát, akkor viszont bajos lenne tükörbe nézni... Útálom, hogy Magyarországon az a fa=/%!a csávó, aki jobban becsapja a vevőt...

Előzmény: ezoz (69462)