H_G Creative Commons License 2006.02.04 0 0 2472
Egyébként benéztem az új Nespresso boltba, adtak egy ristrettót -- el kell ismernem, az átlagánál jobb volt annak, amit én sokkal több munkával elő tudok állítani! Szép crema, utóíz meg minden. (De pont ma sikerült később egy igazán finomat főznöm, nem akarták az istenek, hogy bosszankodjam...)

De anyagilag maximum annak éri meg, aki csak hétvégén kávézik otthon, meg a vendégeit kínálja meg nagyritkán. 80-egynéhány HUF egy töltet, amikor normális pörkölt kávéból 20 alatt van egy szimpla költsége.

Az alapgép (baromi pici) 40-vmennyi náluk, az "automata" 10-zel több, de az rossz vicc -- annyival tud többet, h. van míg az elsőn addig jön a víz, amíg nyomva tartod a gombot, ennek egy eszpresszó- és egy hosszú-gombja, amiket megnyomva a betáplált vízmennyiséget engedi át. (Ez már technika, ecsém! :) A tejhabosításra is képes változatok jóval drágábbak, igaz, komfortos módon csinálják azt is -- már habosan engedik vissza a tejet egy csövön.