>> Ezt nevezi a Biblia a test megfeszítésének, a kívánság megöldöklésének. Teljesen igei.
>És mire juttok vele?
Valamit nagyon félreértesz. Itt nem középkori aszkézisről van szó. Tudtommal a Biblia nem tilt semmit, ami jó az életben. Egyszerűen csak azt parancsolja, hogy másképpen kell dolgokat csinálni.
> Ingyen kínáljátok? Ti nem kaptok érte semmit, valóban, csak a titeket küldő szervezet húzza le a szerencsétlen beszervezetteket.
Ühümmm. Én nem valamely egyházra gondoltam, amikor megbízóról írtam, hanem Jézusra, konkrétan pedig erre: "Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!" (Mát. 28.19-20). Ld. még: Márk. 16.15-16. ;-)
A szerencsétlen beszervezettek pedig inkább boldog megtérők. Ami neked lehúzás, az a hívőnek (nem kötelező) hitpróba. Nézőpont kérdése. Ami fentről nézve zengő trombita, az lentről nézve keserű pohár. Boldogok, akik trombitának látják. Meg kell tanulni a kedvezőbbik irányból látni a dolgokat.