zsuzsa Creative Commons License 2006.02.03 0 0 453

Szerintem nagyon rizikós dolog más gyerek anyukájának szólni ....ugynais az emberek többsége rosszul visel bármely épitö jellegü megjegyzést, legtöbbször nem is akar tudni a problémáról és egyébként is letépi a fejedet ha neki nem tetszö dolgot mondasz a gyerekéröl.

A lányomnak tavaly volt egy barátnöje, 15 éves kislány. Sülve-föve együtt voltak. A kislány anyuka szeme fénye volt,egyke  lombikbébi, olyan mértékben kiszolgálva és kényeztetve, amihez képes az én gyerekeim élete  mintha más világban zajlana. Pl amikor a kislány látta, hogy az én ( akkor 13 éves ) gyerekem kivesz a bankkártyámmal pénzt az automatából, bemegy a postára és befizeti a telefonszámlát, felháborodva mondta, hogy mit képzelek ÉN, hogy postára küldöm a gyerekemet, ez a szülö DOLGA, egy gyereknek miert kellene házimunkát végeznie, mosogatni, mosni, teregetni, vásárolni, postara menni, ez a szülö DOLGA.

Nem szóltam, bár furcsálltam. Jobb is , hogy nem szóltam, mert amikor elmentek edzötáborba, kitört a botrány. Büdös volt és rendetlenség a szobájukban. Két napig birták a lányok ( 13-16 évesek ) utána nekiálltak takaritani és a nagyon mocskos holmijaikat kimosni. vettek mosoport a boltban es teregettek a kertben,  felmostak stb. Mármint mindenki, kivéve a lányom barátnöjét, hiszen ö nem csinal ilyesmit. A lányom szolt neki, hogy mégiscsak kéne mosnia, mert büdös van és tizen vannak egy szobában, másokat zavar. Nagy vita támadt . Nem folytam bele, tizenévesek, intézzék el maguk. nem igy a 15 eves kislány anyja. Felhivta telefonon az én akkor 13 éves lányomat és elmondta mindenfélének. amiért tehát egy 45 éves nö, felhiv egy 13 éves gyereket, amiert az vitatkozni mert az ö szeme fényével és azt meri mondnai neki, hogy nem olvad el a keze, ha mososzerhez nyul.

Szoltam az edzöjüknek, de abban maradtunk, felesleges ebbe belefolyni a vitát. Mondtam a lányomnak, ezzel a tapasztalattal is okosabb lett, az akkorra már ex-barátnöje meg majd saját kárán tanul ....