apepee_ Creative Commons License 2006.02.03 0 0 588

Jaj de jó! A Cibachrom-ról most hallok először életemben közelről! Azt hittem már nem létezik! Olvastam utána milliószor, eredetileg magyar "találmány", fekete a nyerspapír, a legtartósabb színei vannak, amik elvileg csodálatosan szépek is...hmmm :) Én tuti küldök majd pár diát hozzád.

Ha má elszidtuk a digitálist...: Az RA-4-es papírkidolgozás eredetileg kb. 15-18 perc, a mai hűdelaborgépekben ezt feleannyi vegyszerből kb. 7 perc alatt csinálják...szerintetek meddig marad látható a kép? 10 év? Falon kb. 5...

Feketefehéret már alig csinálnak...Pécsen nincs normális ff labor (filmet sose hivatnék ott, képet meg ha nagyon muszály és nem nekem lesz...). Jah amúgy Pécsen egyeltalán nincs normális labor. Anno ahol voltam FotoFlmDigital volt egyedül ahol Kodak Royal papírra dolgoztak, QSS3000el, és ráadásul még hozzáértő személyzet is volt...most 1 helyen van QSS3000 és ha azt mondom lelaborálom én, akkor szaklabor felárat számolnak...márpedig a csajom egyszer kapott tőlük egy lehívottan zöld szinü filmet....hoppá, Negahívóba nem tudtak szegények vegyszertkeverni és a gond csak az, hogy ezt a fátyolt a laborgépen sem szűrték ki...pedig tényleg egy mozdulat lett volna...hát ez van. Én maradok a feketefehérnél...kicsit másképpen kell gondolkodni hozzá, meg más szűrőn át kell témát keresni :)

Előzmény: D94A (585)