okumoto Creative Commons License 2006.02.02 0 0 2885

Szervusztok,

Szeged nagyon messze van innen, de a Leslie-m gondolatban ott pörög, szóval hajrá!!! Csak ügyesen! :) (lehet, Hammond-on rosszul játszani?) :)

A VK-7 vs. XB dologban lehet valami. Én elég fiatal vagyok még a Hammond-ozásban. Viszont '99-ben az (akkor még létező) októberi/novemberi hangszerkiállításon Pesten életemben először odaültem az orgonához. Persze, a hangját már régebb óta ismertem, de játszani sajnos nem tudtam rajtuk. Próbáltam VK-7-et, XB-1-et, XK-2-t és valahogy az "eredeti Hammond-ok" után visszaültem a VK-hoz. Fejhallgatóval próbálva, annak jobban tetszett akkor a hangja. Végülis XB-1-est választottam a vásárlásnál az "Ez mégis csak HAMMOND" elgondolásból. (igen, engem sikerült "átvágniuk") :) Külföldi tesztek (is) a VK-7-et jobbnak tartják az XB-1-nél, de szerintük az XK-2 jobb mint a VK-7. Amit nem értek, mert a hangkeltés (VASE II tonegenerator) ugyanaz az XK-2ben mint az XB-1ben... ???? Na, ez lehet, csak megtévesztés.... vagyis az XK-2 marketingjén akartak lendíteni vele egyet. Én (koncertlemezekre hagyatkozva, jobb híján) a digis modellek közül az eredeti Leslie-n átküldött sound szerint a KORG "új" CX-3-asára szavaznék. Nem B3 sound, az biztos, de mégis..... Beépített Leslie-n hallgatva viszont a Roland V-Combo tetszik. A VK-7 szimulált overdrive-ja valahogy nekem nem annyira tetszik mostani füllel. Hangsúlyozom, nem élő hangokra hagyatkozom. Tehát a véleményem nagyonis szubjektív. Az viszont egyértelmű, hogy minden klón hangja sokkal szebb lesz eredeti Leslie-n átküldve. Szóval sok múlik ezen is, szerintem. Remélem, nem hördült fel senki a véleményen olvasata közben! :) (csak 1-2 Hammond...) Eredeti Hammond-osokkal persze nem tudok és NEM IS AKAROK vitázni, szerencsésnek érezhetik magukat, hogy birtokukban van egy ilyen HANGSZER. ...és csak akkor adják el, ha nincs mit enniük, vagy még akkor se....

Üdv

Gy