R-U-D Creative Commons License 2006.02.02 0 0 209

Délután 4-kor érkeztünk meg Puerto Princesába. A reptéren a külföldieknek regisztrálniuk kell, de ez csak 2 perc.

PP egy kisebb város (vagy nagyobb falu?) amelynek egy fő utcája van. Ezen az utcán rengeteg triciklis közlekedik, így ennek megfelelően nagyon büdös van. Van egy nagy piaca is.

Itt érdemes gyöngyöt vásárolni. Rengeteg gyöngyárus van akik gyöngymérettől függően 200-800 pesoért árulják a nyakláncokat. Megjegyzem a gyöngyök nem hamisak és nem műanyagból vannak. Az olcsóságra több indok lehet: vagy édesvizi gyöngy, vagy nem megdolgozott azaz egyenletlen gyöngy, vagy azért olcsó mert tömegesen termesztik Palawan körül (rengeteg gyöngyfarm van).

Miután aznap már nem tudtunk jeepneyvel átmenni Sabangba ezért a Puerto Pensionban szálltunk meg 700 pesoért. Ez nem a főúton van, így nincs lárma sem, ráadásul elég jó színvonalú és megjelenésű, hangulatos panzió. Ajánlom mindenkinek.

Vacsoráztunk egy jó kis seafood-étteremben is, ahol 280 pesoért 2 fős 4 fogásos vacsorát szolgáltak fel. Itt ettem először seaweed-et. Ez kinézetre olyan mint a még nagyon éretlen szőlö, a bogyók állaga olyan mint a kaviár, íze meg... nem tudom mihez hasonlítani, de nem rossz.

Este a terszunkon rengeteg gekkóval találkoztunk, ami egyrészt arra utalhat, hogy  szúnyog szokott lenni dögivel. Mi itt egyel sem találkoztunk.

A szomszédba átmentem sörért. Ez az akció elhúzódott, mert 4 helyi arc leültetett az asztalukhoz és "kényszeríteni" kezdtek velük alkoholt fogyasztani. A fele társaság már erősen alkoholizált volt, de nagyon jót beszélgettem velük. Innen származik némi ingatlanos info és a triciklik árfolyama, hiszen az egyik épp most vett új triciklit. Mint utólag kiderült épp 2 napja halt meg az egyik fickónak a fia és őt gyászolták vidám hangulatban.

Másnap irány Sabang.

1. PP reptér

2. Puerto Pension kilátás

3. PP reggeli forgalom