Törölt nick
2006.02.01
|
|
0 0
100
|
Minden hozzászólást nem olvastam el.Nekem már régóta megvan ez a dolog.1980 körül,tehát már elég régen történt velem a következő dolog.Egyik nap levelet kaptam."air mail".nézem,ki ir nekem amerikából?Alevél már nincs meg,így el kell hinnetek.Látatlanban.Egy úr írt.A nevem egy újságból tudta meg.Anyereményjáték nyertesei között volt.A lényeg!Ez az úriember,(a nevére már nem emlékszem) a tamana kultura egyik kutatója volt.Azt bizonygatta hogy afalu neve ahol élek "tamana név.Kérte ha van kedvem csatlakozzam a táborukhoz,vegyek részt az itteni kutatásban.Akkor fiatal fejjel,nem érdekelt.Nemis hittem benne.Érdekes módon,azóta se hallottam róla,míg itt fel nem fedeztem.Mondhatom,meglepődtem,és megörültem.Akkoriban azért nem foglalkoztam vele mert a például felhozott falum neve nem illett bele a gondolatmenetébe.Ezt a falut ugyanis úgy hivják hogy napkor.Ő is így emlitette.De!Napkor nem túl régen Napkor.Előtte Napkur volt,még előtte "Nonkopur",Még előtte, nem tudom mi.Így a belemagyarázás számomra sántit.Gondolom a tamana kultura kialakulása régebbi lehet.Mi a véleményetek? |
|