Én minden évben egyszer-kétszer elmegyek Bécsbe, shopping körútra.
Ha fő célod a vásárlás, ajánlom a Bécs előtt előtt pár km-rel az autópálya mellett található SCS-t (Shopping City Süd) (Sopron felöl közelíthető meg legegyszerűbben).
Belváros:
Itt az ember pénztárcájától és a vásárlás tárgyától függ, merre induljon:
Mariahilfer str. vagy Graben.
Én mindkettőt be szoktam járni.
A Mariahilfer str.-én főleg középkategóriás ruhaboltok találhatók (H&M, stb.), és sok hatalmas bevásárlóközpont, ahol minden kapható.
Egyik kedvencem a Müller.
A Gern Gross egy másik kedvencem, itt van egy kiváló étterem, ha igazán finom wienerschnitzelt akarsz enni, itt tedd. (A nevét sajnos nem tudom, de megismerhető a vidéki berendezéséről, ugyanennek a láncnak van étterme az SCS-ben is, ott a Lacoste márkabolttal srégen szembe található)
Bizonyosan van jobb étterem a városban, de ár/íz arány tekintetében kétségtelenül ez a legjobb.
Graben és környéke: Pár metrómegállónyira talélható a Mariah. str.-étól, itt a valódi luxusmárkák képviseltetik magukat (Cartier, Gucci, Hugo Boss, Armani, stb...)
Ezek mind pár utcányira vannak egymástól.
Van egy tér, nem emlékszem a nevére (a sarkén van a Cartier) Ott található a Julius Mein palota, 3 szintes, melyben minden ínyencség beszerezhető.
A belvárosban érdemes a metrót választani, mivel gyakori időközönként jár, gyors, kényelmes. Az autót érdemes a város szélén leparkolni, és nem belemenni a dugókba.
Röviden ennyi, ha még valami érdekel, kérdezz.