Zsuzsa! válaszolva a tornával kapcsolatos kérdésedre:
Mi a CANTIENICA® - módszer?
Az "intelligens fitneszként" is jelölt CANTIENICA® anatómiai alapokon nyugvó edzésprogram. Alkalmazható a test szépítésén túl, megelõzõ jelleggel terápiás fitnesz módszerként, illetve gyógykezelésként már meglévõ panaszok esetére is. A módszer alapját a csontozatot tartó mélyizomzat megerõsítése, a gerinc megnyújtása és a medencefenék edzése, izomzatának folyamatos aktivizálása adja szinte meditatív hangulatban.
Saját szavaimmal:a csontokat tartó izmokat erősítik és ezáltal elmúlnak sok éves derék és hát fájások, szebb lesz a tartásod, erősebbnek érzed magad,jobb lesz a közérzeted...
Ahogy írtam már nekem tényleg használt! Amikor én elkezdtem a nagyobbik lányom elsős gimis volt és anno 7.osztályban járt gyógytornára, de 8.-ban sem tudott már odaérni (kora délután volt) gimiből meg pláne. Amikor éreztem h számomra milyen pozitív hatású ez a torna gondoltam neki is csak jót tesz, megkérdeztem persze az edzőt , ő is igent mondott. A lánynak tetszett, meg gondolom érezte ő is h jó persze a kicsi is jönni akart ő akkor 13év körüli lehetett.Időbeosztás szempontjából egy főnyeremény volt, h egy helyre jártunk! És a példánkon felbuzdulva még jó pár anyuka elhozta a nagyobbacska lányait :)
Az iskolai testnevelés sztem sem igazán jó! Sok esetben még inkább káros is lehet!
A fő program (és délután is csak azok között választhatsz) a labdajátékok!és aki azt nem szereti????na meg időszakosan a felmérések! ja és gimiben assszem telente van szertorna is , de abban meg az a röhej , h mindenféle alap nélkül h is tudnák megcsinálni a gyerekek...