Sziasztok!
"Sajnos" nem tudok semmilyen genyaságot felvonultatni, amit a mekiben a dolgozó ellen követtem volna el. Így kissé offtopic leszek, bocs. Sok esetben osztom a véleményeteket, igen, vannak a mekiben olyan "alulképzett" és alkalmatlan munkatársak, akik csak rontják a cég egyébként sem túl jó hírnevét.
DE. Szeretnélek felhomályosítani Titeket, hogy van egy speciális réteg a meki dolgozók között, akik nem azért állnak a pult mögött mert nincs meg a 8 általános, hanem mert kisgyerekes anyák, és nincs más lehetőségük. A GYES 20ezer, mellette a törvény 4 órás munkát engedélyez, így is kb. össz. 60-ezerre bírja feltornázni a jövedelmét. (és 4 órás munkaerőként a mekiben akkor sem léphet feljebb, ha egyébként alkalmas lenne rá). GYES lejártakor eredeti munkáltatód kétlábbal rúg ki. Tudom, mert velem is éppen ez történt, és történik a kisgyerekes barátnőim 90%-ával. Kisgyerekkel, pláne ha egynél több van, semmilyen munkáltató nem kapkod utánad. Sz*rt se ér az ilyen-olyan képzettség, felsőfokú nemzetközi nyelvvizsga, jónevű cégnél szerzett többéves tapasztalat.
8 órás (utazással esetleg 10) állást nem tudsz vállalni, mert ez azt jelentené, hogy reggel 7-kor belököd a gyereket a bölcsibe/oviba, jó esetben 5-kor elhozod (és akkor 4-kor kiesett a toll a kezedből, amit a főnök nem néz jó szemmel), ez egy anyának fáj. Részmunkaidős állás normális helyen nem nagyon létezik. Pedig ha lenne 6 órás állás, az anyukáknak nem kéne vagy a családot vagy a munkahelyet elhanyagolni, hanem gond nélkül helyt tudnának állni mindkét helyen.
Higgyétek el, sok fiatal lány/nő a pult mögött anyuka, és kényszerpályán mozog. Onnan tudom, hogy egyrészt van egy ilyen barátnőm, másrészt amíg gyerekkel tértem be nagy ritkán a mekibe, a pultban minimum 3 lányról kiderült, hogy neki is van, mert a délelőtti csekély forgalomban volt idejük a babámmal és velem kedvesen kommunikálni.
Szerintem a következő játék lehetne egy felmérés, kérdezd meg, van-e az eladólánynak gyereke és ha igen akkor éppen hol van. Ha bölcsiben/oviban, akkor valószínűleg az van amiről fentebb beszéltem. Ha van gyereke, kérlek ne rúgj bele, megtette már előtted a volt főnöke és jó néhány HR-es az állásinterjúkon. (Meg a Távfűtőművek, amikor késel 1 hetet a 20ezres csekk befizetésével, és azonnal küldenek egy jószándékú levelet, melyben tájékoztatnak a behajtás és a segélyért folyamodás lehetőségeiről. De ez már télleg nagyon off)
Üdv!