azul
2006.01.27
|
|
0 0
4470
|
Már megint burkolt beavatottságról beszélsz. Persze azt nem veszed számításba, hogy esetleg kettőnk közül én vagyok az, nem pedig te. Nincs is ezzel igazán baj, tudom így működnek a hiten alapuló dolgok és igazából beavatott sem vagyok, sőt még ennek a világnak a közepe sem. Nem könnyíti meg a kommunikációt, hogy folyton sajnálkozol a másik fél nézetein. Ha mindenki azt hisz, amit akar, akkor illene ezt ott mélyen is tudomásul venni és nem alacsonyabbrendűként kezelni az ilyesmit. Az is visszatetsző kicsit, hogy az alapján nyílvánítasz tudatlannak valakit, hogy bármit tudnál arról, hogy valójában mit is tud. Egyszerűen feltételezed, hogy hülye, mert ugye nálad a bölcsek köve, abból meg csak egy van. Élnek pár milliárdan ebben a világban, ateisták, idealisták, mindenfélék és azt hiszem erős túlzás abba a két pontba belesűríteni a világról alkotott képüket. Nekem például nem kétséges, hogy amennyiben áll bármiféle teremtő szellem e világ mögött, úgy nála jobban nem ismeri senki a fizika törvényeit, mert azokat is ő teremtette, ahogyan a fizika könyvek is az ő akaratának szülöttei. Épp ezért nagyfokú botorságnak tartom, ha a benne foglaltakat pont egy teremtmény óhajtja felülírni. Mindezt otthon a fotelból, fejben. Írdd felül nekem mondjuk egy 90-el száguldó mozdony tehetetlenségét, azzal szemben állva, és menten elhiszem, hogy uralható az ember számára valami kis része a világnak. A természetfölötti nem kedvel engem, valahogy elkerül. |
|