azul Creative Commons License 2006.01.27 0 0 4457
Azért az ilyesféle rámutatásoknál illik figyelembe venni, hogy másféle hitek is vannak a világon, amelyek a tiédnél semmivel sem hátrébbvalók. Ha van bármiféle kézzelfogható a tarsolyodban, szívesen meghallgatom, megnézem, de az ilyen "csak mert Harry mondta" típusú kiszólások nem fogják kivívni sem a te, sem a mazdaznan nézetek elismerését. Miután az én világképem szégyenletesen egyszerű, mindenféle világtól elrugaszkodott dolgot egy kupacba sorolok, aztán csak nézek nagy bociszemekkel, hogy még az elrugaszkodottak is bírnak egyet nem érteni. Nézeteim szerint, ha egyetlen törp, vagy repülő seprűnyél*, vagy csodalámpa is létezik, úgy az összes természetfölötti izé létjogosultságot kap, így héroszok, faunok, tündék, szellemek, angyalrúgta mazdaznanok, mind megférnek, mint a mesekönyvben.
Igazából nem is tudom eldönteni, hogy ti mazdaznanok valamiféle fizikán túli világot vizionáltok, vagy csak túl nehéz a mai anyag megértése, így a pár száz évvel ezelőttiből próbáljátok a világképeteket összerakni.
*utólag eszembe jutott, hogy repülő seprűnyelet már láttam, de annyira földi jelenség volt, hogy nem ingatta meg alapjaiban világképemet.