Gyulus Creative Commons License 2006.01.27 0 0 375

Hidd el, pontosan tudom, miről írsz. Én is pontosan ugyanígy éreztem, amikor először megnéztem a filmet az új szinkronnal. Másodszor már jobban tetszett...

Az a baj, hogy neked is, mint nekem, a füledbe égett már a régi szinkron, és tény, hogy jobban észrevesszük így az új szinkron hiányosságait. Gáti Oszkár megöregedett, és általban véve is jóval kevesebb a szinkronszínészekben az átélés, mint az eredeti szinkronban.

Sajnos jelenleg nincs olyan eszköz a kezemben, amivel a VHS-en meglévő eredeti szinkront meg tudnám menteni. Ha lenne, akkor már talán elkészítettem volna egy klasszikus szinkronnal rendelkező Kommandó DVD-t, mivel nekem ez a film az első számú kedvencem Arnoldtól.

Vannak persze olyan célhardverek, amelyek kiveszik az analóg jelből a Marcovision védelmet, de per pillanat csak emiatt nem ugranék bele egy ilyen cucc vásárlásába, pedig azt már biztosra vehetjük, hogy ez a film soha nem fog már DVD-n megjelenni az eredeti szinkronnal... Sajnos.

Mindezzel együtt én mégis azt mondom, annyira nem gáz az új szinkron, mint amennyire első hallásra érzi egy fanatikus rajongó. A régi persze élettel telibb volt, de a VHS kép- és hangminősége egyaránt csapnivaló az új DVD változathoz képest, ezért aztán ne bánd, hogy megvetted a lemezt! Ha annyira hiányzik a klasszikus szinkron, akkor vedd meg a filmet VHS-en is - talán még kapható. Azon a régi szinkron van.

Ha meg lesz annyi időm, megpróbálom valahogy megoldani a régi szinkron társítását a DVD képéhez, és majd jelzem itt a fórumon, hogy mire jutottam.

Megjegyzés: az egészben egyébként az a legbosszantóbb, hogy a DVD-re simán ráfért volna a régi szinkron is, ugyanis az egész alig 5GB, tehát éppencsak átnyúlik a második rétegre... Ehhez képest még az első változaton meglévő előzetest is lehagyták róla. :-(

Előzmény: thefilmmaker (374)