sziasztok
csak ismételni tudom magam.. szóval egy novemberi hozzászólásom a most is sokszor feltett kérdésre:
"van ám :)
múlt nyáron (2004) volt szerencsém kint dolgozni, és ezáltal szert tenni személyi számra és bankszámlára. nagyon boldog voltam, hogy sikerült és gondoltam jó lesz még a jövőben valamire...
most is szerettem volna kimenni egy évre, és megérdeklődtem, hogy mégis hogy lehet kijutni újból.
ha 3 hónapig szeretnél maradni , azt lehet, ha le tudod beszélni a munkaadóddal.
3 hónapnál hosszabb tartózkodás esetén már szükséges a munkavállalási engedély, melyet azután kaphatsz meg, hogy van munkád... munkát viszont akkor kapsz, ha van munkavállalási engedélyed. ha mégis megszereznéd valahogy a munkát.. akkor a következő lépés, hogy ténylegesen csak akkor kapod meg a munkavállalási engedélyed, ha van letelepedési/tartózkodási engedélyed - lévén olyat, aki nem lakik sehol nem alkalmaznak... de... a letelepedési/tartózkodási engedély csak akkor kerül kiadásra, ha már van munkavállalási engedélyed, merthát miért fogadnának be bárkit is, aki nem tudja magát eltartani?
jaa.. és persze a letelepedési/tartózkodási engedélyt Izlandra érkezésed elött kell megkapnod.. természetesen úgy, hogy a helyi (ahol Izlandon lakán) rendőrkapitányságon veszed át :D
szóval sok sikert... nekem még nem sikerült elintéznem, hogy kimehessek - ha másnak sikerül, örömmel fogadom a módját :)
üdv, North"
ezenkívül a repülős odajutás
én mindenkinek javaslom a nemzeti légitársaságukat az Icelandair -t! lehet, hogy egy kicsit drágább, mint egy fapados, de
- pontos
- a legjobb pilótáik vannak
- jó a kaja :)
- filmek és zenék tömkelege
- csodaszép B-757 gépmadár parkjuk van :)
de persze lehet menni a fapadossal is (mint ahogy számomra kiderült - drágábban, mint a nemzeti légitársasággal) :D
na de ez is csak időszak kérdése... mint minden más
ellenben
- pontatlan (egy francia srác lekéste a csatlakozását és nem kapott kárpótlást, sőőőt, mivel a lekésett gép is fapados volt, eladták a helyét másnak és vehetett Londonban új jegyet más gépre - holott már egyszer fizetett, de mind1)
- a pilóták ... pilóták
- kaja nincs
- audio/video... ezt látjátok nem tudom... :D
- a géppark... vegyes
senkit nem szeretnék rá vagy lebeszélni róla, de mielött jegyet vesz... mondja meg mikorra és megnézem az Icelandair clubban, hogy arra az időszakra mennyi a jegy =)
én közel biztos CPH iránynak mennék - talán MA, FI kombinációban. de lehet, hogy CPHig SkyEurope... úgyis esti FI az amivel érdemes menni =)
egyébként igen én is azon vagyok, hogy kijuthassak, de lehet, hogy nem fog összejönni... ha más lehetőséget nem láttok, akkor várjatok május 1ig, mert elvileg akkor tárgyalják meg, hogy mi legyen a sorsa az új eu tagoknak...
nem jövök ide sokat, mert nem tudom a kódom és lusta vagyok bejelentkezni =)
msn-en szívesen válaszolok, ha van kérdés... de javaslom, hogy olvassátok vissza a fórumot , mert emlékeim szerint leírtam, amit tudok. - eznincs(at)emesen(dot)com
North