kisszszoros Creative Commons License 2006.01.25 0 0 0

Szójatej készítése házilag I

Hozzávalók:
1/2 kg száraz szójabab

Áztassuk a babot 3-4 szeres vízmennyiségben 6 órán kersztül. A megdagadt babot langyos vízben mossuk át, ezzel a legtöbb szennyeződéstől megszabadulunk.
Következik a turmixolás: a megmosott babot turmixoljuk össze csészénként, először egy, majd amikor jó pépes, további 3-4 csésze vízzel és 1/2 mokkáskanál sóval.
A kapott folyadékot a zaccal együtt tegyük fel főni, és főzzük forrástól számítva még kb 10 percig. Vigyázzunk mert kifuthat és odaéghet. !!!
Ha felfőztük, akkor szűrjük át sűrű szitán (szűrővásznon), és hűtsük le.

 

Szójatej készítése házilag II

Hozzávalók:
1/2 kg száraz szójabab

Áztassuk a babot 3-4 szeres vízmennyiségben 6 órán kersztül. A megdagadt babot langyos vízben mossuk át, ezzel a legtöbb szennyeződéstől megszabadulunk.
Főzzük a babot egy másfél órán keresztül.
Következik a turmixolás: a megfőtt babot turmixoljuk össze csészénként, először egy, majd amikor jó pépes, további 3-4 csésze vízzel és 1/2 mokkáskanál sóval.
A turmixot szűrjük át sűrű szitán (szűrővásznon), és hűtsük le.

 

Szójatej készítése házilag III

Hozzávalók:
1/2 kg száraz szójabab

Áztassuk a babot 3-4 szeres vízmennyiségben 6 órán kersztül. A megdagadt babot langyos vízben mossuk át, ezzel a legtöbb szennyeződéstől megszabadulunk.
Következik a turmixolás: a megmosott babot turmixoljuk össze csészénként, először egy, majd amikor jó pépes, további 3-4 csésze vízzel és 1/2 mokkáskanál sóval.
Szűrjük át sűrű szitán (szűrővásznon) a turmixot.
A kapott folyadékot tegyük fel főni, és főzzük forrástól számítva még kb 10 percig. Vigyázzunk mert kifuthat és odaéghet. !!!