Csabaking Creative Commons License 2006.01.24 0 0 788

Jó lenne egy második Rust in Peace, de ismerve Mustaine-t, esze ágába sincs ilyesmit csinálni. Azért reménykedjünk. A System album már majdnem tökéletes lett, de volt pár nóta, ami sajnos nagyon "leültette" az albumot.

Az a baj, hogy Mustaine már "kinőtt" abból a "durvuljunk ezerrel" korszakból.

Ettől függetlenül írhatna egy durva, sötét albumot, tele gyilkos riffekkel. Nem tudom, hogy vagytok vele, de tele a tököm a lírai balladáktól. 1 jó lírai számuk van, amit még ma is élvezettel hallgatok, a Countdown To Extintion. Azt nagyon eltalálták. De azóta annyi szirupos szart írt, hogy a hajam hullik ki tőle. Nem tudom, ha más öreg metalos még mindig meg tud újulni, és modernebb felfogásban tálalni a thrast-t (pl. Annihilator, Testament, Kreator stb.), akkor Mustaine mér kúrja el az albumokat sorra azzal, hogy telerakja szirupos tölteléknótával? Én biztos nem égetném magam: ilyen névvel, hogy Megadeth, lágy balladákat nyomni.. Gáz.

Akkor inkább adjon ki két lemezt: Egyiken lennének a balladák, a másikon az értelmes metal nóták.

Persze tudom, hogy ha az embernek nincs ihlete a gyors vad metal albumokra, akkor nem tud olyat írni. Csak nem tudom, ha valaki imádta a metalt, akkor miért kell félig hátat fordítania neki hosszú távon? A Countdownig kurva jó volt. Aztán jött a Youthanasia, amit máig nem értek. De nem baj, lehetnek félresikerült albumok. Majd a következő jó lesz. Cryptic? Kb. 20-25 perc a metal rajta. A többi nyálas szirup. Riskről nem kell beszélnem, a mélypont. A World album nekem tetszett, 1-2 gyorsabb tétel jól jött volna rá, de szódával elment, legalábbis végre metalt nyomtak megint.

A Systemről már írtam feljebb.

Szóval 2. Rust in Peace. Ez kéne. Punktum.

Nem tudom, miért nyilatkozza mindig Mustaine, hogy nem akarják újraírni, mert az visszafejlődés lenne. Kérdem én, az nem visszafejlődés, ha unalmas balladákat ír? Pont az a visszafejlődés. Nincs bajom a dallamossággal, sőt, én szeretem a dallamokat, de csak akkor, ha metalba van öntve (pl. Rhapsody Power of the Dragonflame, vagy a System of a Down utóbbi két albuma).

Egy bivalyerős thrash album kéne, persze modern megközelítésben. Kb. mint a legutóbbi System, csak a balladákat kéretik mellőzni.

Az utolsó album legjobb száma szerintem a Truth be Told. Az ki van találva. Minden benne van a metalról! Kemény szám, jó dallammal. Sok ilyet kéne az új albumra. Meg persze Kick the Chair meg Blackmail típusúak. A Back in the day tökéletes szám, jó példa arra, hogy kell őrült metal-t játszani jó kis dallammal..

Ellenben a Tears in vial, Die dead enough meg Something that típusúak most az egyszer kimaradhatnának...

Előzmény: Törölt nick (787)