ZsuR Creative Commons License 2006.01.22 0 0 378
Nagyszeru! A mai vacsorahoz en is fogok csinalni megint egy keveset :)).

A vacsora meg tuna steak lesz - remelem jo lesz, elsobalos a recept.
"Yellow fin" a tuna, es a recept 4 db 6 oz steaket ir, "center cut" (kozepso vagas) ami 17 dkg - 3/4 inch vastag (2 cm?). A szseletjeim picit nagyobbak ennel, de nem sokkal.

A sutot melegitsd elo 200F fokra (93C).
A szeleteket dorzsold be canola olajjal (repce), sozd, borsozd es tedd hoallo porcelan tanyerokra egyenken (ebben talalod) vagy egy talalora, es susd kb 20 percig. Ha szereted a "rare"-t. Ha nem akkor 25 perc: medium rare. Ha medium: 30 - es kiszaradas veszely!

Salsaval talajuk:
Aprora vagott kimagozott paradicsom, hagyma, metelohagyma, keszen vett salsa, oliva olaj, citromle.

Ha kesz a steak, akkor ezt rakanalazzuk. Na ehhez csinalom meg a mennyeit.

Hogy ne legyek off topic, megyek a salatasba elmeselni, mi lesz az eloetel. . .
Előzmény: kulináris kóstológia (377)