Feka89 Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2828

The Tube! Köszönöm válaszod. Ha esetleg tudod még leírhatnád a Fireballban annak az orgona szóló rész beállításait. Meg nemtudom hogy a basszer szóló után glissandózik?  A Child In Time hangszínét megcsináltam fülről és szerintem elég jó lett, nem gondoltam hogy a Vk-8M képes ilyen erős perkára. Szóval mint említettem a VK-8 ason még nem jáccottam csak a modul változatát ismerem. Engem két dolog zavar benne főleg:

1. A d-beam rossz helyen van. Ha hozzányúlok a hangerő potihoz mindig a d-beam fölé ér a kezem (és ez élő előadásnál elég zavaró)

2. A fast lezli télleg elég hogymongyam durva. Szóval tul gyors, bár lehet állítani a sebességét. Csak az a baj hogy egy manuállal használom (egyelőre) úgyhogya fölső 1-2 oktávban jól is hangzik ez a gyors lezli, de ha bal kézzel ugyanazon a manuálon jáccom a basszust az túl gyors. Gondolom a megoldásmég egy manuál, vagy lábpedál beszerzése lenne. Majd.

Jelenleg egy fatar tmk-88 al használom, ami szerintem jó hozzá. Már csak azért is mert a tmk-88 on nincsenek potméterek. (kiv. modulációs kerék, bank, program váltás). A hibája hogy nem lehet partokra osztani.

Másik dolog amit akarok kérdezni (meg majd még sokmindent) hogy tervezem valamilyen modul vásárlását, mivel a vk-8m orgonás igényeimet jelenleg kielégíti, de kéne egy zongora/e.zongora/vonós modul. Én a Kurzweil ME-1 -re gondoltam, mivel a Kurzweileknek szerintem nagyon szépek a zongorái. Valamint a másik amire gondoltam régi kedvencem a Fender Rhodes. Ez nyilván kompromisszum, mivel tudtommal nem sok hangszínlehetőség van rajta, valamint nagyon kell vigyázni hogy át ne verjenek egy ilyen öreg, használt hangszerrel. De a Rhodes hangja kétségtelenül utánozhatatlan.

Hogy valamit magamról is írjak hát még elég kezdő vagyok a dolgokban. 16 éves vagyok, tíz éve zongorázom. Kb. másfél éve kerültem be egy zenekarba. Azóta, amióta meghallottam a Deep Purple -t Jon Lord komolyzenei beütésű szólóival, rögtön beleszerettem a Hammond hangjába. A Hammond nekem még egyelőre álom, ugyhogy a valamivel elérhetőbb árú vk-8m -et választottam. Tetszik. A vintage 2 amplifierrel max torzításon elég szépen hörög, a ring modulátort pedig egyelőre tényleg csak a lazy made in japanban tudom használni. Nemrégen hallottam Jimmy Smith -t, hát azis eléggé megfogott.

Szóval köszönöm válaszod, ha gondolod e-mailben is felvehetnénk a kapcsolatot, mert bejgyzéseid alpján látom eléggé értesz a Hammondokhoz.