BIKE-R Creative Commons License 2006.01.22 0 0 3053

A Szentendrei úti "magyar" Louis boltban történő vásárlással kapcsolatos tapasztalatot szúrnék be egy másik fórumból:

"Hali!
Kipróbáltam én is ebben az új Szentendrei úti mocisboltban a Louis-os rendelést.
Az üzletben érdeklődve azt mondták, hogy a katalógusár +5% (az áfa különbség miatt) +7% (az Ő jutalékuk). Ez +12% ami (250 Ft-os euroval számolva) nagyjából 280-as árfolyamnak felel meg.
Ott helyben van katalógus, lehet böngészni, ugyan az, ami a letölthető PDF.
Kiböktem pár holmit, megrendeltem. A srác kiszámolta mennyi lesz, a felét elkérte előlegbe. Az előlegről nyugtát adott, ráírta, hogy mit rendeltem, mennyi előleget adtam, de azt nem, hogy mennyi lesz a végösszeg. A hétfő délig leadott rendelés köv. hét kedden lesz meg.
Az adott időben hívtak is, hogy megvan a cucc. Bementem. Minden megvolt, stimmelt, csak a végösszeg magasabb. Mondtam, hogy 5%+7%-ról volt szó, mi nem annyi? Hát az igazából 10%+7%, mert a katalógus német, és ott 15% az ÁFA, nálunk meg 25%. Ausztriában 20%, ezért ott sem a katalógus árai vannak. (A logikájuk szerint Bécsben a katalógusár +5%-on lenne minden - aki járt ott, az tudja, hogy így van-e...) Ez így durván +17%, ami 294 Ft-os euro árfolyam. A végösszeg még így sem stimmelt, de fizettem, elhoztam.
Végülis (az én esetemben) 28,5%-ot tettek a katalógusárra, ami 321 Ft-os euronak felel meg. "

NO COMMENT