bejuma Creative Commons License 2006.01.22 0 0 1568
Szerintem pedig a bibliaértelmezésbe bőven belefér, hogy ha találunk egy esetet, amikor már nem érvényes a bibliai példa, akkor elgondolkodjunk más részek esetén is.
Ezt hívják analógikus gondolkodásnak. Te ezt precedensnek nevezted, úgyhogy nyilván egyetértesz velem.

Nem keresem a kákán a csomót, csak megpróbálom értelmezni.

Ha tényleg igazán elfogadnád azt, amit a kereszténység tanít (szeretet, türelem, meggyőzés), akkor velem sem lennél ilyen durva. :-))

És nem a világi bíróságnak kellene azt kimondani, amit azért sokan tudnak, hanem az egyházi irányvonalnak kellene változnia.

Nem szomorít el a keresztény feleségek sorsa, mert mindenkinek a saját életét kell irányítania. Ha valaki elfogadja, hogy ő egy másodrendű lény, az ő dolga. Harcoljonj a saját felszabadításáért a családon belül, a törvények, az alkotmány mellette állnak.

Hogy miért nem megyek a muzulmán világba?
Mert én itt élek. Ott pedig harcoljon az, aki a Koránt, az ottani társadalmi helyzetet ismeri . Nem innen kell egy ottani harcot megvívni.

És - most a te érveidet alkalmazom - ez a topic a Bibliáról szól, a korán, a muzulmán világ itt off.
Egyébként én - még gondolatban sem - küldtelek el téged sehová....
Lehet hogy belém ateistába több türelem és elfogadás szorult, mint beléd a keményvonalas kereszténybe?
Hogy is van ez?
Neked pedig előírják! Meg szoktad gyónni?

Előzmény: seszosefelelet (1550)