vendaa Creative Commons License 2006.01.21 0 0 29

Sziasztok!

Én is a Fecske házban vettem lakást. Két hete jártam arra, és úgy látom, hogy medencénk már van... és egyelőre ennyiben maradunk.

Tudtok valami fejleményt a tulajdonosváltás illetve az egész ügy kapcsán?

Elég megdöbbentő az inernetről megtudni, hogy tulajdonosváltás volt, és erről semmilyen formában nem tájékoztatták a vevőket.

Én két ünnep közt hívtam fel a Palace Ingatlantól a kontakt embert, aki azt mondta, hogy leállt az építkezés mert valami vita alakult ki a beruházó és a kivitelező között, de neki nem szóltak eddig arról, hogy hivatalosan is közölje, hogy késik az átadás. (az én szerződésemben április 30-a az átadás határideje). Egyébként a hölgy az állította, hogy a földszintnél tartottak, mikor leállt az építkezés.

Felmerült bennem pár kérdés, és talán tudtok rá válaszolni:

1. MI van, ha a következő tulaj nem ennyiért és nem akkorra építi fel?

2. Mi van, ha a következő tulaj fel sem akarja építeni? (tudtok esetleg vmi jogi site-ot vagy fórumot, ahol ennek utána lehet nézni?)

(ami a leginkább érdekel, az az, hogy visszajut-e hozzám a foglaló és az első részlet?)

3. Létezik még az eredeti építtető cég?

4. Akkor lehet úgy elállni a szerződéstől, hogy visszakapjuk a pénzt, ha az építtető írásba adja, hogy nem épül fel a ház addig a napig, mikortól hivatalosan is el lehetne állni a szerz-től?

5. A kivitelezőtől vagy a beruházótól kell kérni az építési naplót? És milyen formában (személyesen, levélben stb)?

6. A vevők között van-e esetleg már valami összefogás, hogy kiderítsük, hogy mi is történt? Kezébe vette esetleg vki a dolgokat?

Próbálok bízni benne, hogy nem lesznek további gondok, de momentán nagyon le vagyok sújtva.:(

Előre is köszi az infót!