Az alapfűszer nálam a Kotányi "Würzmittel für Fisch" című kompozíció.
Összetétele: jódozott só, hagyma, mustárliszt, bazsalikum, kapor, fehérbors, rozmarin és curry + citromlé
A krumplit egyszerűen megfőztem (majdnem puhára) egy serpenyőben olajon megfonnyasztottam a vékony karikára vágott Poree-t, bele a krumplit, majd egy kis só és bors.
Holnap ki fogom próbálni a fokhagymás krumplidat! :)
A baj az, hogy nekem csak szárított zsályám van itthon. Remélem jó lesz majd azzal is. Hozzá természetesen hal.
Ha tudnám, hogy a Scholle-t (Pleuronectes platessa) magyarul hogy hívják akkor azt is ide írtam volna, hogy azzal.
De így csak bekenem vékonyam olívaolajjal, ráteszem az alapfűszerem + citromlé és betolom a sütőbe. 180 °C-on (nem levegővel) kb. 18-20 percig sütöm és a végén teszek rá Kräuterbuttert, majd a fokhagymás krumplival tálalom.
A salátát majd még meglátom, de valószínű, hogy uborkasaláta tejföllel.