És ha már itt vagyunk, akkor lenne kérdésem, Ti úgyis ott vagytok a szőrös témában. :-)
Régen nagyon sokat fésülgettem a nagyok bundáját. Sosem volt gond, mindig hagyták magukat. Persze ők elég agresszívek. Fésülgetés téren csak engem engedtek magukhoz, a fiatalabbik az meg szinte minden téren csak engem enged magához. A szűk családot megtűri, de inkább ne packázzanak vele. Az öreget még az utolsó időkben is tudtam fésülni, nem volt semmi gond. Őt már sajnos nem kell. :-((( Viszont Maxi, egyre dilisebb. Már annyira elfajult a helyzet, hogy fésülni nem is merek nekikezdeni. Tavaly többször próbálkoztam, de egyre rosszabb. Kapkod a kezem után, mára meg ha meglátja a fésűt már látom, hogy forognak a szemei. Így hozzá sem kezdünk. Nemrég volt kozmetikus a sharpiknál, kérdeztem tőle, hogy tudna-e valamit vele kezdeni, mert muszály lenne ápolni a bundiját, mert így csak gondok lesznek belőle. Ő azt mondta, hogy altani kellene hozzá. Nem tudtok valami jó módszert, ami lehet, hogy beválna? Az a baj tényleg, hogy már nekem sem engedi magát, idegent meg aztán végképp nem enged a közelébe sem, hát még fésülni. Sajnos nagyon agresszív. Bárkinek neki tud menni habozás nélkül, úgyhogy nagyon vigyáznunk kell rá. Szóval tényleg csak ez az egy lehetőség maradt, hogy el kell altatni és úgy megmosni, megfésülni?
Nagyon nem szeretem az ilyet, én mindig félek, hogy nem ébrednek fel, ha valamiért el kell őket altatni. :-(