Más :
Múltkor sokat hallgatgattam az autómban kedvenc zenéimet. Többek között Mike Oldfield utolsó előtti albumait is. (Azt hiszem mások is vannak itt így ezzel, hogy az Ő zenéit is a kedvenceik közé sorolják. ;)
No, szóval amondó lettem, hogy ezek az utolsó lemezek olyan populárisak, hogy már elvesztették a korábbi M.O.-zenék savát-borsát. :-(
Aztán jött számomra a nagy VÁLTÁS !
Ugyanis épp ezt követően betettem Cziglán István poszthumusz lemezét, az Alhambrát. Valami hihetetlen kellemes bizsergés, figyelhető, dúdolható dallamok szöktek ki a hangszóróból. Fenomenális !!!
Annyira magával ragadott, és felkapott ez a zene, hogy kis híján levitációt mutattam be a nagyterű járgányban. (És én még korábban épp ezt a lemezt tartottam nehezebben emészthetőnek... He-he ! ):
Kíváncsi lennék, vajon melyik zenei elemeket illesztették be utólag a társak, és melyikek Czigi eredeti ötletei, zenéi ?
Aztán folyt. köv., a NOAB. És láss csodát ! Egyre többet szeretek már ebből is, nem csak az első két számot.
Hiába, no !
Szép lassan beigazolódik, hogy a SOLARIS az egyik legjobb zene.
És nem szokásuk a lemezeiken a nívótlanabb popularitás szintjére süllyedni, ami más igen nagy nevek - tömegesebb sorrendben megjelent - lemezein törvényszerűen bekövetkezik néha.
Úgyhogy ilyen szemmel látva már nem is annyira sajnálom, hogy kevesebb SOLARIS-lemez jelent-jelenik meg...