Kedves Vizus!
Egy szóval nem mondtam, hogy csacskaságokat mondtál volna!
Azért írtam le, hogy hol található az eszközjegyzék, hogy bárki megnézhesse.
Ez a minimális lista, amit a fenntartónak biztosítania kell.Bár már többször kaptak haladékot rá.
Tehát nem mondtunk ellent egymásnak, én inkább kiegészítésnek szántam.
Ha te ezen felül kérsz valamit, azt sajnos tényleg nem kell megadni...
"Mondjuk arról, hogy minden óra végén minden gyerek tizenvalahány szót tanuljon meg, nem volt túl sok eszméd."
Akkor most mondom, hogy ezzel teljesen egyetértek. Kiegészíteném azzal, hogy a HH gyerekek zöme csak annyit fog tudni, amennyit a tanórán elsajátított, mert otthon nem fog tanulni. (Hogy ez jó vagy sem, más kérdés. Megérne egy külön topicot a házi feladatok ügye. )
Az oktatási rendszerünk legnagyobb problámája a több pilléren nyugvó finanszírozás. (központi normatíva+fenntartói kiegészítés+saját bevételek)
A szegény önkormányzat nem tud hozzátenni, a gazdag igen.
A szegény önkormányzat iskolája tele van HH tanulókkal, velük együtt a sok-sok tanulási-magatrtási problémával. Itt kellenének alacsony létszámú osztályok, fejlesztő pedagógusok. És pont itt nincs rá pénz.Tehát a szakadék tovább fog mélyülni.
Láttam már statisztikát a középiskolákról, benne olyan adatokat, hogy szülők iskolai végzettsége, HH tanulók aránya. A fasoriban sincs több rossz szociális hátterű gyerek,mint a többi elit iskolában.
(Az adatsort valamikor betettem valahová. A hsz-eim között megtalálható.)