mvyky Creative Commons License 2006.01.21 0 0 768

"lásd 7 grammy-jelölés, 0 grammy díj"

ez sajnos így van, de azért én 1-et a Mustaine-nek képzeletben adnék, ugyanis a Metallica a szimfónikusokkal való fellépését követően (1999) kapott grammy-t méghozzá a The Call Of The Ktulu-ért... nos, azt a dalt meg tudjuk, hogy eredetileg kinek köszönheti a Metallica...

egyébként én a Metallica-ával úgy vagyok, h tisztelem, kedvelem a zenéjüket, de ami azt illeti a fekete album óta (ez már kb. 15 év ugyebár) szerintem hanyatlanak! Ellenben most az új taggal (Rob) úgy érzem nagyon jó albumot fognak összehozni és talán újra megtalálják saját önmagukat. (Az meg, hogy Hetfield köpköd, vulgárisan beszél stb. nem érdekel, azzal legfeljebb csak magáról állít ki bizonyos képet, de engem az sokkal jobban zavar, hogy a black album óta pályájuk fejlődési görbéje csúnyán zuhan, zuhan és zuhan.)

a Megadeth zenéje meg azért is tetszik/tetszett mindig is jobban, mert talán sokkal több érzelem is van bennük, amellet, hogy (már korábban is említettem) intelligens szövegek, összetett, technikás gitártémákkal (magyarán jó zenével) párosul. és hát maga a mester is nagyon szimpatikus ember.

és ha már itt járunk, én 15 éves koromban szerettem meg a zenéjüket. a volt 8.-os osztálytársakkal mentünk még egyet közösen szuilveszterezni Csongrádra és a vonaton volt egy haverom, aki walkman-t hallgatott. azaz éppen nem, mert elkértem tőle és belehallgattam. a countdown album volt és kibaszottul megtetszett! (korábban a legkeményebb zene, amit hallgattam a G N' R volt) kérdeztem is tőle, hogy ez micsoda? Mire válaszolt: MEGADETH! egyből kölcsön is kértem a kazit szilveszter után és átvettem. majd később a gimiben rendre nem fizettem be az anyámék által adott ebédpénzt és apránként elkezdtem megvenni gyáriban időrendi sorrendben a Megadeth lemezeket! :-))

/néha olyan baszott éhesen mentem haza, hogy felfaltam az egész hűtőt, anyám meg is kérdezte, mi van, ilyen rossz volt az ebéd???? :-)))))/ 

persze nem mertem válaszolni azt, hogy "Nem! ilyen kurva jó zenekar a Megadeth! :-))))))

Nektek van vmi hasonló történetetek, hogy hogyan ismerkedtetek meg először a Megadeth-el???????? /Tökre kiváncsi lennék rá!/

Előzmény: Törölt nick (766)