En be merem vallani, hogy tokeletesen, maradektalanul nem tudom ezeket be/megtartani.
A Biblia is kijelenti, hogy lehetetlen megtartani mindent. Éppen ezért küldte el az Atya Jézust, hogy elvegye a világ bűneit, hogy ne legyen többé semmi, ami elválaszthatja az embert Istentől. És éppen nem dicsekedhet majd senki, hogy "bezzeg én kiérdemeltem a kegyelmet". Ha azt állítanám, hogy tökéletes vagyok, Istent tenném vele hazuggá. Csak azt nem értem, ha ez ennyire evidens dolog, akkor miért kell ilyen intenzitással firtatni.
Bar a szeretet olykor valami meg nem teteleben is kifejezodhet, de en megis inkabb pozitiv (=mit tegyel) modon tekintem.
Ez tökéletesen igaz. Én arra hivatkoztam itt, hogy a Biblia inkább azt magyarázza, hogy mi nem a szeretet, mint azt, hogy mi az pontosan. Annyi számomra nyilvánvaló, hogy a szeretet nem gyűlölet. Természetesen a szeretetnek cselekedetekben is meg kell nyilvánulnia, és itt a cselekedeten van a hangsúly, mert azt sehol nem olvasom a Bibliában, hogy a szeretetet érezni kell valaki iránt. Jézus nem valami elhordozhatatlan terhet rótt a népére, amikor azt mondta, hogy szeressétek egymást.
Itt még sokat lehetne vitázni, hogy igen, de nem. Tudom nagyon jól, mire gondolsz, és ne gondold, hogy én arra nem vagyok képes. Egyszerűen csak nem jön át az interneten a mondanivalóm.