beaulieu Creative Commons License 2006.01.20 0 0 464

Ne becsüld le a super 8-as felbontó képességét, igenis számít hogy milyen kamerával és objektívvel filmezel. az sem mindegy milyen filmtovábbító rendszere van a felvevőnek, hiszen azok is nagyon eltérőek. Például amit egy szimpla chinonnal forgattam össze sem hasonlítható azzal, amit  a Beaulieu 7008 pro kamerával csináltam ugyan arra a nyersanyagra. A kép sokkal stabilabb, élesebb egyáltalán nem remegett, még 80 kockánál sem!!! Mindezt kodachrome anyagra csináltam. De nem is beszélek a negatív filmekről, amiknek mégnagyobb az átfogása és a szemcsézete sokkal kisebb! Csodákat lehet vele csinálni....

A 30 méters kamerára visszatérve: azért keresek elősorban elmo tri-matic kamerát, mert az elektromos. De Canon DS 8-is kafa lehet. Most szerzek éppen a nagy beaulieu gépeimhez egy 60 méteres futóművet, mert az 10 perc és sokkal jobb minőségben dolgozik, mint a műanyag kazetta. Elég sokat forgatok super 8-cal, ahol kifejezetten hátrány ez a 2 perc 20 másodperc. Ha szinkron hangot veszünk,  akkor nem is beszélek ennek rövidségéről, hiszen a csapó is legalább 2 méter.  A Bolex H 8 gép pedig gyönyörű, még akkor is elfogadnám, ha nem lehetne hozzá nyersanyagot kapni...

Szóval a 8-asban sokkal több leheteőség van, mint egyszerűen a 70-es évek filmkultuszának a leutánzása, még házilag sem elérhetetlen a félprofi minőség, így azt hiszem nem kell tovább ecsetelnem az így kínálkozó lehetőségek sokszínüségét!

Előzmény: Törölt nick (463)