Törölt nick Creative Commons License 2006.01.20 0 0 462

beaulieu - a bolexnek voltak ilyen kamerái. Egészen pontosan a H16-nak volt 2x8-as változata 1956-65-ig, gondolom később csinálták DS8-ban is. Mivel a filmtovábbítástól és a lencséktől eltekintve ez egy igazi 16mm-es gép, elég ormótlan. Viszont a rugómotor miatt nem tudod kihasználni a hosszabb kazetta előnyét sem. Persze lehet rá elektromotort is tenni, ezt tartozékként lehetett hozzá venni anno, de azzal még ormótlanabb az egész. Szerintem - hacsak nem akarsz futballmeccset felvenni egy snittből - felejtős a téma. Megjegyzem éppen most árvereztek el egy ilyet a vaterán, valami 20e magasságában vette meg a mesebeli milliomos gyűjtő. (Igaz, volt hozzá elektromotor meg más tartozékok is.)

apepee - szerintem egy quarz-5 duplaszuper 8-as teljesen jó dolog, egyedül a rugómotor idegőrlő benne kicsit, de ha leszereled az eredeti felhúzófulet, és a helyére felcsavarozol valamilyen kurblit, akkor gyorsan fel lehet húzni, jól lehet vele dolgozni. Tükörreflexes, zoomos, fénymérős, mi több kellhet ennél? ITT van néhány példa, miket lehet vele csinálni.

superb - nem, én új méterárú filmet akarok tölteni, csak megjegyeztem, hogy lehet régit is kapni. De azért a 15 éve lejárt filmért kicsit sokallom az ezrest. Mondjuk ha adna egy ládával a srác mondjuk 10e-ért, és egy-két tekercset el lehetne használni az érzékenység (érzéketlenség) és a megfelelő előhívási idők kikisérletezésére, akkor lehet, hogy megérné vele molyolni, de 5 euro/db-ért 15 éve lejárt filmet venni az szerintem nem nagy biznisz. Akkor inkább veszek a kahltól 7,25 euró/15m áron vadiújat 60m-es orsón, és kikazettázom magamnak. De még valószínűbb, hogy veszek cseh ff. filmet, ha Szilárd imortál, mert a nemzetközi postázgatás tűrhetetlenül lassú, és ha kis balszerencséd van, a vámosok még össze is basszák a filmet a röntgenjükkel. Most néztem a cseh oldalon, 390 korona a 16mm-es film, ez ~3500 /tekercs, és ott azért már képminőség is van. (Bezzeg a Soos ezt is 6000 Ft-on felül adja... nem szívbajos az arc, na.)

Ja, amúgy megnéztem a svemákat és orwokat, és meg kell mondjam, hogy még mindig tök jó szineik vannak.

Előzmény: beaulieu (461)